Petrovia Sagan a Velits skončili v časovke v Top10 + VIDEO

Slovenským cyklistom Petrovi Saganovi, Petrovi Velitsovi a Martinovi Velitsovi sa darilo v úvodnej etape na pretekoch Okolo Dubaja. V časovke na 9,9 km skončil jazdec tímu Cannondale Peter Sagan na 6. priečke, keď na víťazného Taylora Phineyho mal odstup 31 sekúnd.

V najlepšej desiatke nechýbal ani Peter Velits, ktorý obsadil 10. priečku. Pre 28-ročného Púchovčana to bola súťažná premiéra v drese tímu BMC. Za Američanom a tímovým kolegom Phineym zaostal o 37 sekúnd. Martin Velits obsadil 19. priečku. Na pretekoch Okolo Dubaja nechýba ani štvrtý Slovák v pelotóne WorldTour Juraj Sagan, v časovke ho klasifikovali na 105. priečke.

Phiney v Dubaji potvrdil pozíciu jedného z favoritov časovky. Ďalšieho jazda BMC Stevena Cummingsa zdolal o 14 sekúnd, tretí skončil s mankom 16 sekúnd Dán Lasse Norman Hansen. Pred Petra Sagana, ktorý sa bude usilovať v ďalších etapách o prvé tohtoročné etapové víťazstvo, sa dostali ešte skvelí časovkári Tony Martin z Nemecka a Fabian Cancellara zo Švajčiarska.

Peter Sagan o Dubai Tour 2014

Prvá etapa - Dubai Tour 2014 - Peter Sagan

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Dubaja:
1. etapa (časovka na 9,9 km): 1. Taylor Phiney (USA) BMC 12:03 min, 2. Steven Cummings (V. Brit.) BMC +14 s, 3. Lasse Norman Hansen (Dán.) Garmin Sharp +16, 4. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma-QuickStep +22, 5. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek +25, 6. Peter Sagan (SR) Cannondale +31, ... 10. Peter Velits (SR) BMC +37, 19. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +44, 105. Juraj Sagan (SR) Cannondale +2:01 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up