František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

Slovenský reprezentant František Lami obsadil 3. miesto v súťaži mužov do 23 rokov na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne. Pretekár tímu JUMP sport klub Košice, známy skôr z horskej cyklistiky, sa prvý raz predstavil v triatlonových pretekoch a hneď si vybojoval medailové umiestnenie.

Po úvodnej bežeckej časti mal polminútový náskok na čele. Druhú časť pretekov na horskom bicykli absolvoval v druhom najlepšom čase a v samom závere na lyžiach klesol na bronzovú pozíciu. Majstrom sveta sa stal Rus Pavel Jakimov. "Pri svojej triatlonovej premiére si František Lami siahol na medailu a vzhľadom na vek je veľkým prísľubom pre slovenský zimný triatlon," píše špecializovaný server triathlon.sk.

V hlavných kategóriách elite mužov a žien zvíťazili v sobotu v Cogne Rus Pavel Andrejev a Nórka Borghild Lövsetová. Andrejev si zopakoval vlaňajšie prvenstvo pred Talianom Danielem Antoniolim. Z trojice slovenských reprezentantov skončil najvyššie Tomáš Jurkovič - na 8. mieste. Medzi ženami bola Ľubomíra Kalinová rovnako ôsma. V juniorskej kategórii obsadil Branislav Dubeň 11. priečku a Lucia Repková skončila v reprezentačnej premiére siedma. Celkovo sa ruskí triatlonisti tešili v sobotu päťkrát zo zlata z celkového počtu šiestich disciplín. Svetový šampionát vyvrcholí v nedeľu miešanou tímovou štafetou (9.00 h) a súťažami vo vekových kategóriach (11.30 h).

Zimný triatlon - majstrovstvá sveta - Cogne (Tal.) - výsledky:
MUŽI (6 km beh / 12 km horský bicykel / 9 km beh na lyžiach)
1. Pavel Andrejev (Rus.) 1:03:39 h, 2. Daniel Antonioli (Tal.) 1:03:40, 3. Dmitrij Bregeda (Rus.) 1:04:19,...8. Tomáš Jurkovič 1:07:18, 9. Peter Mosný 1:07:52, 11. Michal Lami (všetci SR) 1:08:32.

Michal Lami
Foto Michal Lami, zdroj Facebook: ITU Winter Triathlon World Championships Cogne 2014

MUŽI do 23 rokov
1. Pavel Jakimov (Rus.) 1:06:44 h, 2. Roman Vasin (Rus.) 1:09:48, 3. František Lami (SR) 1:10:37

JUNIORI
1. Ivan Akaškin (Rus.) 46:47 min,... 11. Branislav Dubeň (SR) 51:57

ŽENY
1. Borghild Lövsetová (Nór.) 1:14:08 h, 2. Oľga Parfinenková (Rus.) 1:16:18, 3. Šárka Grabmullerová (ČR) 1:16:33,... 8. Ľubomíra Kalinová (SR) 1:21:59.

ŽENY do 23 rokov
1. Tatiana Strokovová (Rus.) 1:17:45 h

JUNIORKY
1. Jana Lavnikovičová (Rus.) 53:03 min,... 7. Lucia Repková (SR) 1:20:28
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Tomáš Jurkovič - návrat k športu po leukémii

Video: Tomáš Jurkovič - návrat k športu po leukémii

Šport je vášeň na celý život, no ten dokáže hodiť polená pod nohy. Svoje o tom vie Tomáš Jurkovič, úspešný reprezentant v triatlone, ktorému sa minulý rok všetko zmenilo doslova zo dňa na deň.
Chcete budúci rok vyskúšať triatlon? Teraz je ten najlepší čas začať s prípravou!

Chcete budúci rok vyskúšať triatlon? Teraz je ten najlepší čas začať s prípravou!

Ak vás už nejaký čas láka predstava pridať si k cyklistike ďalšie dva športy a vyskúšať si preteky v triatlone na vlastnej koži, nečakajte s prípravou do leta, ale začnite už teraz. Zima je tým najlepším obdobím.
TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

Ako ste už možno mnohí postrehli, posledný októbrový víkend sa v bratislavských lesoch pod Bielym Krížom niesol v znamení MTB pretekov - tentokrát v kategórii Enduro.
keyboard_arrow_up