Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Peter Sagan je druhým najúspešnejším jazdcom roka 2012

Peter Sagan je druhým najúspešnejším jazdcom roka 2012

Slovenský cyklista Peter Sagan je druhým najúspešnejším pretekárom v kalendárnom roku 2012. Víťaz ankety Zlatý pedál 2012 a druhý najúspešnejší športovec roka 2012 na Slovensku vyhral v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch na elitnej úrovni 16 pretekov. O tri úspechy viac dosiahol Nemec André Greipel. Na ďalších priečkach rebríčka víťazstiev skončili Mark Cavendish s 15 triumfami, Tom Boonen a Marcel Kittel (13). Najlepším jazdcom v pomere kvality a kvantity úspechov je víťaz Tour de France Bradley Wiggins, ktorý dosiahol v roku 2012 celkovo 12 triumfov. Víťaz svetového hodnotenia UCI Joaquím Rodríguez sa radoval desaťkrát.

FORTUNE FAVORS FOOLS

FORTUNE FAVORS FOOLS

Prvé video v novom roku by malo byť kvalitné...a toto naozaj je !
To najčítanejšie z roku 2012

To najčítanejšie z roku 2012

V poslednom článku roka 2012 si pripomenieme to najzaujímavejšie a najčítanejšie...
Sam Hill Farewell

Sam Hill Farewell

Necháme sa prekvapiť čo prinesie zmena...
KROSS ENDURO PROTOTYPE - WINTER TESTING

KROSS ENDURO PROTOTYPE - WINTER TESTING

Posledná nedeľa v roku- treba ju využiť !
Peter Sagan má za sebou úspešnú sezónu

Peter Sagan má za sebou úspešnú sezónu

Peter Sagan podľa očakávania obhájil prvenstvo v ankete Slovenského zväzu cyklistiky Zlatý pedál a stal sa najlepším cyklistom Slovenskej republiky v roku 2012. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Cannondale (nar. 23. januára 1990) má za sebou úspešnú sezónu. Na Tour de France vyhral tri etapy a získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. Zo štyroch etapových úspechov sa tešil na pretekoch Okolo Švajčiarska a z piatich na Okolo Kalifornie, na oboch podujatiach triumfoval aj v bodovacích súťažiach. Sagan dosiahol aj ďalšie úspechy, vo svetovom rebríčku UCI skončil na 8. mieste. Podľa predstáv mu nevyšli olympijské hry v Londýne, kde štartoval ako jediný Slovák medzi cyklistami, ani majstrovstvá sveta, kde skončil dvanásty. Olympijská taktika sledovania britského tímu mu nevyšla, karty boli napokon rozdané pre iných jazdcov. Žilinčan sa na Slovensku teší veľkej popularite, fanúšikovia oceňujú jeho výsledky a aj vďaka nim stúpa záujem o cyklistiku.

Sven Nys

Sven Nys

Ponaučenie je jasné a praktické- nikdy nehádžte pivo...vlastne nikdy nič nehádžte po zablatenom Belgičanovi ktorý práve bojuje o umiestnenie !
Peter Sagan vyhral anketu Zlatý pedál 2012

Peter Sagan vyhral anketu Zlatý pedál 2012

Cyklistom roka 2012 sa na Slovensku stal Peter Sagan. Dvadsaťdvaročný Žilinčan obhájil v ankete Zlatý pedál vlaňajšie prvenstvo a celkovo vyhral výročné hodnotenie Slovenského zväzu cyklistiky tretíkrát v kariére. Predtým získal ocenenie aj v roku 2008, keď sa stal takisto ako rok predtým aj talentom sezóny. V tohtoročnej ankete triumfoval Sagan rovnako ako vlani suverénne pred bratmi Petrom a Martinom Velitsovcami. Talentom roka sa stal Dávid Zverko, ktorý vyhral anketu aj pred rokom a v tomto zaujal predovšetkým triumfom na Pretekoch mieru mládeže.

Radiaca sústava: nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku

Radiaca sústava: nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku

Prečo mi to neradí? Mám problém s prehadzovačkou! Časté a frekventované otázky na cyklistických fórach. Čo s tým, ukážem v tejto trilógii článkov. Posledný článok venujem nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku. Tento úkon si vyžaduje čas, treba sa s bikom trochu pohrať a prinajhoršom skúšať systémom pokus?omyl. Po prečítaní tejto trilógie článkov o nastavení radenia dúfam, že mnohí nešťastníci už budú schopní sami vyriešiť svoj „nevyriešiteľný“ problém.
1. Zimný MTB maratón na Slovensku PR článok

1. Zimný MTB maratón na Slovensku

Pozvánka a propozície k piatemu ročníku prvého zimného MTB maratónu na Slovensku.
THE DIARY OF RYCHLEBY SUPERFLOW TRAIL

THE DIARY OF RYCHLEBY SUPERFLOW TRAIL

Už viete kam na výlet ?
Radiaca sústava: umiestnenie prehadzovačky a prešmyku v ráme

Radiaca sústava: umiestnenie prehadzovačky a prešmyku v ráme

Prečo mi to neradí? Mám problém s prehadzovačkou! Časté a frekventované otázky na cyklistických fórach. Čo s tým, ukážem v tejto trilógii článkov o nastavení a základnom servise radiacej sústavy. V druhej časti sa venujem umiestneniu prehadzovačky a prešmyku v ráme. Nesprávne namontovanie týchto komponentov len ťažko vykompenzujeme iným nastavením. Ak sú už raz nakrivo, tak nám nepomôže ani zapredanie duše diablovi, len správne umiestnenie a narovnanie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up