Zdroj: Peter Sagan tesne po dojazde 4. etapy na pretekoch Okolo Ománu.

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa stal víťazom piatkovej 4. etapy pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Wadi Al Abiyad do Bosharu a merala 173 km. Dvadsaťštyriročný Žilinčan sa prepracoval na čelo celkového poradia podujatia, ktoré vyvrcholí v nedeľu. Má 10-sekundový náskok.

"Prvé víťazstvo v sezóne 2014!!!!!" nadšene referuje oficiálna facebooková prezentácia úradujúceho slovenského Športovca roka. Sagan pritom vzhľadom na členitosť terénu netajil vo štvrtok určitú skepsu, napokon však zostal v kontakte s dianím v popredí a v koncovke sa dokázal presadiť.


"Dnes bola ťažká etapa, znova protivietor a prvých 110 km sa išlo po rovine. Potom už prišli štyri kopce a v závere sa mi to skvele "roztočilo". Posledné kilometre nás bolo asi dvadsať jazdcov, tak som skúsil v zjazde zaútočiť. Keď som však videl, že po mne idú Nibali s Uranom, tak som na nich trochu počkal. Po zjazde to bolo do cieľa asi šesť kilometrov, udržali sme si náskok pred pelotónom a vo finiši som napokon zvíťazil. Som veľmi spokojný, že som získal prvé víťazstvo v Ománe, je to skvelé nielen pre mňa, ale aj pre celý tím. Myslím si, že všetko ide podľa plánu, kondícia ide tiež nahor, takže je to výborná príprava pred klasikami," sprostredkoval slová 24-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana po prvom tohtoročnom triumfe jeho mediálny manažér Jozef Korbel.


Profil etapy
4 etapa
Druhý skončil Kolumbijčan Rigoberto Urán (Omega Pharma-Quick Step) a tretí bol Talian Vincenzo Nibali (Astana). Spolu so Saganom sa v závere odpútali od pelotónu. Tri kilometre pred cieľom mali 20 sekúnd k dobru a odvtedy bolo jasné, že si rozdelia pódiové umiestnenia. V sobotu je na programe 5. etapa BidBid - Jabal Al Akhdar / Green Mountain (147,5 km).

Peter Velits zo zoskupenia BMC Racing Team finišoval v piatok na 30. priečke a sumárne mu patrí 26. pozícia o 1:29 min za krajanom. V sobotu je na programe 5. etapa BidBid - Jabal Al Akhdar / Green Mountain (147,5 km).

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu - piatok:
4. etapa (Wadi Al Abiyad - Boshar, 173 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:02:20 h, 2. Rigoberto Urán (Kol.) Omega Pharma-Quick Step, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana - obaja +2 s, 4. Daryl Impey (JAR) Orica-GreenEdge, 5. Tony Gallopin (Fr.) Lotto-Belisol, 6. Daniel Moreno Fernández (Šp.) Kaťuša - všetci +8,... 30. Peter Velits (SR) BMC Racing Team +1:17 min

Poradie po 4. etape:
1. Peter Sagan (SR) Cannondale 14:46:44 h, 2. Rigoberto Urán (Kol.) Omega Pharma-Quick Step +10 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +14, 4. Tony Gallopin (Fr.) Lotto-Belisol +17, 5. Daryl Impey (JAR) Orica-GreenEdge +18, 6. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana +24,... 26. Peter Velits (SR) BMC Racing Team +1:29 min

[Foto na úvode: Peter Sagan tesne po dojazde 4. etapy na pretekoch Okolo Ománu.]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up