Zdroj: FB: Tour of Oman

Britský cyklista Christopher Froome z tímu Sky Procycling sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá merala 147,5 km a vrcholila náročným stúpaním v Green Mountains. Úradujúci šampión Tour de France Froome sa dostal aj na čelo priebežnej klasifikácie a z červeného trička lídra pretekov vyzliekol slovenského reprezentanta Petra Sagana (Cannondale).

Preteky Okolo Ománu vyvrcholia v nedeľu a Froome je na najlepšej ceste obhájiť celkové víťazstvo z vlaňajška. "Toto sú moje prvé preteky v sezóne a dnešné víťazstvo je z tohto pohľadu úplne fantastické. Mal som pochybnosti o mojej forme, ale teraz cítim, že som na začiatku sezóny tam, kde som chcel byť," cituje Frooma server cyclingnews.com.

Reakcia Petra Sagana na piatkové víťazstvo 4.etapy Okolo Ománu.

Froome dominoval v záverečnom 5,8 km dlhom stúpaní do výšky 1235 m pred Američanom Tejayom van Garderenom a Rigobertom Uránom z Kolumbie. Víťaz piatkovej 4. etapy Peter Sagan nabral v sobotu vyše sedemminútové manko a obsadil 77. miesto. Úspešnejší bol Peter Velits (BMC Racing), ktorý prišiel do cieľa na 32. mieste s odstupom 2:41 min za Froomom. Britský líder Froome má pred záverečnou etapou na čele celkového poradia náskok 26 sekúnd pred Van Garderenom a 31 sekúnd pred Uránom. Velitsovi patrí 28. miesto s odstupom 3:35 min a Sagan je päťdesiaty prvý (+7:14). Pred nedeľňajším vyvrcholením pretekov Okolo Ománu Sagan zároveň obsadzuje 2. priečku v bodovacej súťaži za Nemcom Andrém Greipelom.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu:
5. etapa (BidBid - Jabal Al Akhdhar /Green Mountain/, 147,5 km): 1. Christopher Froome (V. Brit.) Team Sky 3:49,53 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing team +22, 3. Rigoberto Urán (Kol.) Omega Pharma - Quick-Step +33, 4. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +38, 5. Robert Gesink (Hol.) Belkin +47, 6. Domenico Pozzovivo (Tal.) AG2R La Mondiale +51,... 32. Peter Velits BMC Racing +2:41, 77. Peter Sagan (obaja SR) +7:22

Poradie po 5. etape:
1. Christopher Froome (V. Brit.) Team Sky 18:36:45 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing team +26, 3. Rigoberto Urán (Kol.) Omega Pharma - Quick-Step +31, 4. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +48, 5. Robert Gesink (Hol.) Belkin +57, 6. Domenico Pozzovivo (Tal.) AG2R La Mondiale +1:01,...28. Peter Velits BMC Racing +3:35, 51. Peter Sagan Cannondale Pro Cycling (obaja SR) +7:14

[Foto na úvode: FB: Tour of Oman]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up