Zdroj: Michael Kolář pri príprave v okolí Žiliny

Slovenský cyklista Michael Kolář už tretíkrát finišoval na pretekoch Tour de Langkawi v Malajzii na 5. mieste. Medzi najlepšími špurtérmi bojoval o prvenstvo aj v stredajšej 7. etape z Koty Tinggi do Pekanu, ktorá merala 230,1 km. Dvadsaťjedenročný cyklista tímu Tinkoff-Saxo bol v Malajzii už raz štvrtý a z doterajších siedmich etáp skončil päťkrát v elitnej desiatke.

V stredu sa v špurte celého pelotónu presadil Holanďan Theo Bos pred Litovčanom Aidisom Kruopisom, ktorý sa stal novým lídrom bodovacej súťaže. Kolář postúpil v boji o dres lídra bodovacej súťaže na 2. miesto, na Kruopisa má manko 4 body. V celkovom poradí sa na popredných miestach nič nezmenilo, naďalej vedie Mirsamad Pourseyedi Golakhour z Iránu, Kolář je 86.

"Dnes sme to opäť skúsili, ale premeniť sa na ,,šprinterský" tím, nie je otázka jedného dňa... Chalani však odviedli v dnešnej siedmej etape super prácu, ale išli sme skoro a v rozhodujúcom momente asi dva kilometre do cieľa to napokon prebrala Orica s Belkinom. Pravdupovedia, štve ma to, že to nevyšlo, ale musim povedať, že sa každým dňom zlepšujeme a ideme ďalej. Na druhej strane môžem byť rád, že po 230 km dokážem byť stále čerstvý na záverečný špurt, čo je pre mňa veľmi pozitívna správa," sprostredkoval slová Michaela Kolářa po 7. etape mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - cyklistické preteky Tour de Langkawi:
7. etapa (Kota Tinggi - Pekan, 230,1 km): 1. Theo Bos (Hol.) Belkin 5:33:12, 2. Aidis Kruopis (Litva) Orica GreenEdge, 3. Leonardo Duque (Kol.) reprezentácia Kolumbie, 4. Carlos Eduardo Alzate (Kol.) UnitedHealthcare, 5. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo, 6. Ken Hanson (USA) UnitedHealthcare všetci čas ako víťaz

Poradie po 7. etape: 1. Mirsamad Pourseyedi Golakhour (Irán) Tabriz Petrochemical 25:17:02 h, 2. Merhawi Kudus (Eritr.) MTN-Qhubeka +8 s, 3. Isaac Bolívar (Kol.) UnitedHealthcare +11, 4. Esteban Chaves (Kol.) Orica-GreenEdge +20, 5. Piotr Ignatenko (Rus.) Kaťuša +36, 6. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN - Qhubeka +40, ... 86. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo +25:11 min.

[Foto na úvode: Michael Kolář pri príprave v okolí Žiliny]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Bývalý jazdec tímu BORA-hansgrohe minulý rok skončil profesionálnu kariéru a vrhol sa priamo na enduro.
Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Peter Sagan sa stal majstrom Slovenska - na 192 km trati vyhral po vyše 80-kilometrovom sólovom úniku

Peter Sagan sa stal majstrom Slovenska - na 192 km trati vyhral po vyše 80-kilometrovom sólovom úniku

Skončil s veľkým náskokom pred zvyškom pelotónu, pričom jeho brat Juraj skončil na 2. mieste.
keyboard_arrow_up