Zdroj: Eivomedia - John Colthorpe

Sme hrdí, že sa s Vami môžeme oficiálne podeliť o jednu z najhorúcejších noviniek nadchádzajúcej sezóny, ktorou je historicky prvý MTB UCI Trade Team na domácej scéne, zameraný na gravity disciplíny. Team ponesie meno Banshee Bikes Factory Team a vznikol pod vedením niekoľkonásobného majstra ČR v zjazde Matěja Charváta a Kataríny Keherovej.

Najväčším lákadlom pre fanúšikov budú okrem Matěja hlavne talentovaní a výrazní "kiwi rideri" Matt Walker, Reece Potter a naša divoká karta Tom Matthews. V prípravnom programe nášho teamu je 19- ročný Stanislav Sehnal, ktorý pod Matějovým mentorským vedením v posledných sezónach dosahoval veľmi dobré výsledky.

„Myšlienka posunúť hranice profesionality nášho lokálneho teamu Charvatbros/Banshee Bikes vznikla niekedy v auguste minulého roku a začali sme hľadať potenciálnych jazdcov, ktorí by výborne zapadli do nášho teamového konceptu. Stavili sme na mladé a neopozerané tváre, ktoré minulú sezónu vďaka svojej nekonvenčnej sebaprezentácii na seba strhli obrovskú pozornosť všetkých médií zo sveta downhillu“ -Katarina Keherová, team manager-

"Som rád, že sa mi podarilo zrealizovať tento projekt, kde budem môcť spojiť moje dlhoročné skúsenosti so závodením na najvyššej úrovni a zároveň sa pokúsiť preniknúť pomedzi svetovú špičku a dokázať, že ešte nepatrím do starého železa." - Matěj Charvát-

Zjazd
Matt Walker rozhodne nie je v našich končinách neznámou tvárou vďaka 2. miestu na Bratislava City Downhille, 3. miestu na Prague Downtowne a ďalším skvelým výsledkom na Svetovom pohári dokazuje, že je pripravený posunúť sa o úroveň vyššie.

„Som nesmierne rád, že som dostal príležitosť jazdiť za Banshee Bikes Factory Team. Myslím, že to bude perfektná skúsenosť a krok vpred pre nás všetkých. Vďaka potrebnej podpore môžem posunúť svoje hranice zase o niečo ďalej a dostať sa na vyššiu úroveň. Moje ciele na sezónu 2014 sú jasne dané, a to byť opäť na bedni na mestských pretekoch a prelomiť top 20 na svetovom pohári. Vďaka Banshee mám všetky tieto ciele na dosah.“ –Matt Walker-

Reece Potter
Reece Potter patrí do novej generácie riderov z Nového Zélandu, ktorí na seba strhávajú pozornosť predovšetkým pre ich trochu nekonvenčný štýl jazdenia v hawaiských košeliach a plážových šortkách. Napriek tomu je to pretekár, ktorý za svoju pomerne krátku kariéru stihol dosiahnuť top výsledky či už ako Junior na svetových pohároch alebo na domácich tratiach v obrovskej medzinárodnej konkurencii. Prechod z juniorov medzi elitu nebýva ľahký, ale všetko naznačuje tomu, že Reece nám ešte len predvedie to najlepšie č o sa v ňom skrýva.
„Moja predošlá sezóna bola pomerne krátka kvôli zraneniam na európskom Crankworxe. Som veľmi vďačný, že aj napriek tomu som dostal skvelú príležitosť jazdiť v profesionálnom teame a dokázať, že na to mám. Vďaka úžasnému biku a skvelému zázemiu verím, že začnem postupovať smerom nahor po priečkach UCI rankingu.“ –Reece Potter-

Zjazd
Ďalšia nová tvár, ktorá doplní náš team je Tom Matthews, ktorý zbieral skúsenosti predovšetkým na jeho domácich tratiach. V súčasnosti trávi zimu doma na Novom Zélande, kde tvrdo trénuje každý deň, aby cez sezónu zúročil všetko čo obetoval do svojej zimnej prípravy.
„Možnosť byť súčasťou Banshee Bikes Factory Teamu zväčšila moju motiváciu usilovne na sebe pracovať. Dostal som skvelú príležitosť jazdiť so super jazdcami a zlepšovať svoje schopnosti. Dúfam, že na Banshee sa mi podarí odjazdiť skvelú sezónu a urobiť dobrý dojem na všetkých, ktorí sa rozhodli ma podporiť“ –Tom Matthews-

Okrem týchto skvelých jazdcov náš team doplní aj bývalý profesionálny zjazdár a legenda downhillu Sean McCarroll z Austrálie, ktorý bude počas sezóny dohliadať na správnu prípravu pretekárov a starať sa o zázemie teamu. Je pre nás obrovskou výhodou mať v teame Seana, ktorý svojho času patril do top 3 svetového rankingu a je ochotný sa s nami podeliť o svoje skúsenosti.

Rám
„Pre Banshee Bikes je obrovským potešením podporiť tento mladý a nový team v sezóne 2014 a už sa nemôžeme dočkať, až uvidíme ich výsledky. Títo chalani naozaj zapadajú do filozofie Banshee a to nie len preto, že sú schopní neustále posúvať hranice svojho jazdenie, ale hlavne preto, že si pritom užívajú ešte kopec zábavy, čo považujeme za jednu z najdôležitejších vecí pri pretekaní. S Matejom spolupracujeme niekoľko rokov a je to skvelý človek. Obaja vieme, že spoločný team s týmito talentovanými "kiwis" bude mať pre všetkých veľký prínos a chlapci si budú vzájomne pomáhať a podporovať sa v ceste za dobrými výsledkami.“ –Keith Scott, majiteľ Banshee Bikes-

Náš team sa bude zameriavať predovšetkým na downhill, enduro a preteky v urban downhille. Počas sezóny 2014 máme v pláne zúčastniť sa všetkých svetových pohárov, európskeho IXS pohára, vybraných pretekov v mestskom zjazde a v neposlednom rade aj pretekov na domácej scéne ako aj ďalších významných medzinárodných podujatí.
Hlavnou myšlienkou nášho teamu je poskytnúť našim jazdcom profesionálne zázemie, ktoré zvýši ich šance dosiahnuť všetky stanovené ciele na sezónu 2014. Vďaka dôvere a silnej partnerskej podpore veríme, že sa nám podarí naplniť všetky naše očakávania a posunúť sa zase o stupeň vyššie.

Počas sezóny 2014 nás budú podporovať:
Banshee Bikes, Spank, ČEPS, a.s., DVO, Kenny Racing, Maxxis Tires, Morgaw, Cane Creek, e*thirteen, Atlas Neck Brace, Ti-Springs.com, HT Pedals, Sensus, Buxton Headphones.
Všetkým našim sponzorom sa chceme touto cestou poďakovať za ich podporu a dúfame, že sa nám podarí naplniť všetky ciele, ktoré sme si pred nadchádzajúcou sezónou stanovili.

[Foto na úvode: Eivomedia - John Colthorpe]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Trailcentrum priamo v 4. najväčšom meste na Slovensku? 10 tratí rôznych obtiažností v krásnom lese – presne tieto slová definujú OKO TRAILS v Žiline.
Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Bratislavský lesopark, to nie je len Slalomka, TBK3, Baník či Rohatka. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci.
keyboard_arrow_up