Najlepší Slováci a Česi na Prestigio City Triathlon 2014

V seriáli pretekov Európskeho pohára v triatlone bude mať Bratislava premiéru v  rámci triatlonového sviatku Prestigio City Triathlon Bratislava 2014, ktoré sa v slovenskom hlavnom meste uskutoční v dňoch 17. – 18. mája 2014. Už dnes všetko nasvedčuje tomu, že európska triatlonová premiéra v slovenskej metropole bude veľkolepá – chystá sa k nám európska triatlonová špička.

Bratislavským podujatím Prestigio City Triathlon 2014 – ETU European Cup totiž štartuje olympijská kvalifikácia pre účasť na Olympijských hrách 2016 v brazílskom Rio de Janeiro. A organizátori z Realiz Sport Team-u v rámci pretekov Európskeho pohára očakávajú účasť troch desiatok pretekárov z európskej špičky, ako aj viacerých účastníkov ostatných olympijských hier.

Jedným z nich by mal byť aj aktuálne najlepší slovenský triatlonista Richard Varga, ktorý sa od februára pripravuje na novú sezónu u protinožcov. „Richard je spoločne so svojimi sparingpartnermi približne v polovici osemtýždňového sústredenia na Novom Zélande. V čase bratislavského Európskeho pohára sa síce konajú aj preteky série Svetového pohára, ale tie sú v japonskej Yokohame. Keďže už dva týždne po Bratislave sa v Londýne uskutoční ďalšie kolo Svetového pohára, ktoré plánuje Richard absolvovať, je veľmi reálne, že ho uvidia slovenskí fanúšikovia na štarte bratislavského podujatia,“ povedal Michal Varga, brat a manažér najúspešnejšieho slovenského triatlonistu Richarda Vargu.

„Na štarte Prestigio City Triathlon Bratislava 2014 bude taktiež česká jednotka olympijských tratí Honzo Čelustka, ako aj najlepšia slovenská triatlonistka roka 2013 a naša nádej pre Rio 2016 Ivana Kuriačková, ktorí taktiež absolvovali v zahraničí kvalitnú prípravu na novú sezónu,“ povedal ich tréner Marián Horinek, ktorý stojí na čele organizačného výboru bratislavského podujatia.
Na štartové mólo bratislavskej Kuchajdy by sa malo postaviť vyše 800 triatlonistov (vo všetkých kategóriách). Registráciu pretekárov sme spustili on-line v druhej polovici februára – tri mesiace pred štartom pretekov a veľmi nás teší, že už po troch týždňoch evidujeme vyše deväťdesiat prihlásených pretekárov,“ povedala Jana Slobodová-Šeďová, event manažérka Prestigio City Triathlon Bratislava 2014 a dodala: „Okrem domácich triatlonistov, už dnes evidujeme registrácie zo silných európskych triatlonových krajín ako Veľká Británia, Nemecko, Česko, ako aj z Belgicka, Rakúska, či Maďarska.“
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
Video: L’Etape Slovakia 2023 - skoro pád, ale potom odmena

Video: L’Etape Slovakia 2023 - skoro pád, ale potom odmena

Po prežití obrovskej „vlny” v úvode nasledovali len príjemné veci. Osobné rekordy, dobré watty a slušné umiestnenie. L’Etape Slovakia 2023 sa nám podaril.
keyboard_arrow_up