Zdroj: FB - Peter Sagan

Španiel Alberto Contador sa stal víťazom kráľovskej 4. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Indicatore na vrchol Cittareale a merala 244 km. Po jednoduchej prvej polovici prišli v druhej tri náročné stúpania v Apeninách, ktoré roztrhali pelotón. V cieľovom kopci to už bol súboj najlepších vrchárov.

V cieľovom kopci to už bol súboj najlepších vrchárov. V závere mal najviac síl Alberto Contador, ktorý o sekundu zdolal Naira Quintanu z Kolumbie. Tretí prišiel do cieľa Španiel Daniel Moreno a hneď za ním Roman Kreuziger.

Modré tričko vedúceho jazdca si udržal Poliak Michal Kwiatkowski. Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step zaostal v sobotu za Contadorom o desať sekúnd a celkovo sa jeho náskok pred Španielom v celkovom poradí znížil na rozdiel šestnástich sekúnd. Na 3. mieste je už Nairo Quintana.


Peter Sagan podľa očakávania v sobotu do boja o etapové výsledky neprehovoril, na trati sa snažil výrazne pomôcť tímovému kolegovi Ivanovi Bassovi, ktorý má ambície skončiť celkovo čo najvyššie. Sagan prišiel do cieľa na 51. mieste s odstupom 8:39 min na víťazného Contadora. Celkovo mu patrí 42. priečka a je lídrom bodovacej súťaže.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:
4. etapa (Indicatore - Cittareale, 244 km): 1. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo 6:39:56, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +1 s, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 4. Roman Kreuziger (ČR) Tinkoff-Saxo, 5. Richie Porte (Aus.) Sky všetci +5, 6. Michele Scarponi (Tal.) Astana +8, ... 51. Peter Sagan (SR) Cannondale +8:39 min

Poradie po 4. etape: 1. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma - Quick Step 16:06:42 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +16, 3. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +23, 4. Richie Porte (Aus.) Sky +34, 5. Rigoberto Urán (Kol.) Omega Pharma-Quick Step +38, 6. Roman Kreuziger (ČR) Tinkoff-Saxo +39, ... 42. Peter Sagan (SR) Cannondale +8:51 min

[Foto na úvode: FB - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up