Zdroj: BMC/Graham Watson

Slovenský cyklista Peter Velits získal prvých desať tohtoročných bodov do svetového rebríčka UCI, keď na pretekoch Paríž - Nice obsadil konečné 9. miesto. Jazdec tímu BMC Racing obsadil v nedeľňajšej záverečnej 8. etape v okolí Nice 11. priečku.

Prvým kolumbijským celkovým víťazom Paríž - Nice sa stal Carlos Betancur, ktorý si vedenie udržal aj v záverečných kilometroch. S odstupom 14 sekúnd skončil na 2. mieste úradujúci majster sveta Rui Costa z Portugalska, ktorý mal v závere pretekov v ochrannej zóne nepríjemný pád. Tretí skončil vďaka prvenstvu v cieli 8. etapy Francúz Arthut Vichot.

V záverečnej etape mal menšiu smolu Čech Zdeněk Štybar, ktorý v závere zaostal a vypadol z elitnej desiatky. V pôvodných neoficiálnych výsledkoch v nej figuroval, pred nedeľou bol dokonca tretí. Peter Velits na "pretekoch slnka" bol za celkovým víťazom o 39 sekúnd. Na francúzskych cestách držal krok s lídrami a dosiahol najlepší celkový výsledok na Paríž - Nice v kariére.

"Som spokojný s výsledkom, byť v top 10 celkového poradia na takýchto veľkých pretekoch je vždy fajn. Tento rok to boli špeciálne preteky, keďže chýbala v nich časovka. Ak by bola, možno by som skončil lepšie, ale to je len špekulácia. Výsledok len naznačuje, že sa v tíme cítim dobre a mám za sebou kvalitnú zimnú prípravu. Lídrom družstva na Paríž - Nice mal byť Tejay van Garderen, po jeho odstúpení v prvej etape sa tímoví kolegovia rýchlo preorientovali a jazdili pre mňa. Mám za sebou jeden z prvých cieľov v tejto sezóne. Deviate miesto je fajn, ale človek sa s ním nemôže uspokojiť. Určite by som chcel ešte niekoľko lepších výsledkov. Sezóna sa začína, toto boli pre mňa prvé väčšie preteky," povedal pre agentúru SITA Peter Velits, ktorého najbližšie čakajú na budúci víkend preteky Miláno - San Remo. Potom by sa mal predstaviť až na pretekoch Okolo Baskicka.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:
8. etapa (Nice - Nice, 128 km): 1. Arthur Vichot (Fr.) FDJ.fr 3:06:56 h, 2. José Rojas (Šp.) Movistar, 3. Cyril Gautier (Fr.) Europcar, 4. Giampaolo Caruso (Tal.) Kaťuša, 5. Wilco Kelderman (Hol.) Belkin, 6. Fränk Schleck (Lux.) Trek Factory, ... 11. Peter Velits (SR) BMC Racing všetci čas ako víťaz

Konečné poradie: 1. Carlos Betancur (Kol.) AG2R La Mondiale 35:11:45 h, 2. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida +14 s, 3. Arthur Vichot (Fr.) FDJ.fr +20, 4. José Rojas (Šp.) Movistar +21, 5. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +29, 6. Cyril Gautier (Fr.) Europcar +31, ... 9. Peter Velits (SR) BMC Racing +39 s

[Foto na úvode: BMC/Graham Watson]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Peter Velits ukončil svoju kariéru

Peter Velits ukončil svoju kariéru

Jeden z najlepších slovenských cyklistov ostatných rokov a trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits zanechal vo veku 31 rokov kariéru profesionálneho športovca.
keyboard_arrow_up