Športová fotografia - Panning

Fotenie panningu. Na dosiahnutie výborných výsledkov nie je treba ani profi fotoaparát, stačí trocha cviku a základné strobist vybavenie. Pri tomto fotení som konkrétne použil fotoaparát Canon 450D so seťákom + rádiové opalovanie bleskov cactus V4 a dva externé blesky.


Na fotke je pekne vidieť akú službu nám blesky spravili, jednak dotvárajú atmosféru na fotke a taktiež jazdca opichnú od pozadia.

Efekt na fotografii
Takýmto spôsobom sa dajú pomerne jednoducho odfotit veľmi zaujímavé a efektné fotky, bez toho aby ste ich museli dajako zvlášť upravovať. Takže neváhajte a vyskúšajte si to aj vy.

Panning efekt
Panning efekt
Piešťanci Erik "Eriino" Ďuriš a Marek "Švaco" Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií.

Marek Švancara - Ahojte volám sa Marek Švančara ale všedci ma poznajú pod prezývkou Švaco. Okrem iného sa snažím sa fotografovať extrémne športy. Táto kategoria je vcelku široký pojem ale asi najlepšie sa cítim pri biku či už ako rekreačny jazdec ale hlavne za fotoaparatom. Moju tvorbu môžete nájsť na http://www.mareksvancara.com

Marek Švancara
Erik Ďuriš - jeden z dvoch zakladateľov blogu e.m.photography, jeho ďalšou záľubou i prácou v jednom je fotografovanie, natáčanie videí a popritom tiež pracuje ako novinár. Je kreatívny, vždy otvorený novým nápadom, najradšej fotí a zachytáva niečo zaujímavé, čo upúta pozornosť ľudí. Jeho tvorbu nájdete na eriino.sk alebo FB Erik Ďuriš Photography.

Foto: Erik Ďuriš
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Aj za takou jednoduchou vecou, akou je bicyklový rám, je mnoho technológií a procesov, ktoré musí absolvovať ešte predtým, než naň nasadnete a vyrazíte za dobrodružstvom.
Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Kúpa e-biku je v praxi komplikovanejšia, ako kúpa klasického bicykla. Čo všetko treba zvážiť? Oplatí sa kupovať e-bike z bazára?
Od základu: Ako si vybrať MTB pedále?

Od základu: Ako si vybrať MTB pedále?

Pedále sú jedným z troch kontaktných bodov bicykla s jazdcom. Je to teda veľmi dôležitý komponent. Ako si vybrať pedále pre seba a na aké faktory sa pri výbere zamerať?
keyboard_arrow_up