Pozvánka: Beskidy MTB Trophy 2014

Sezóna pomaly ale isto začína a s ňou sa blíži aj 8. ročník už pomaly kultového etapového preteku Beskidy MTB Trophy. Tento rok sú pripravené opäť 4 etapy ktoré vedú tým najlepsím čo Beskydy ponúkajú na území Poľska, Česka a Slovenska.

Právom je tento etapák považovaný za jeden z najtažších v Európe. Nie tak pre počet km a nastúpaných metrov (v pláne je 280 km a 9000m) ako pre náročný terén plný singlov, skál, prudkých stúpaní a blata. Žiadne šotolinky a zjazdy po asfalte... Pre tento rok je pripravená aj novinka v podobe ľahšej verzie s názvom „1/2 Beskidy MTB“, ktorá umožní okúsiť pocit z tohto etapáku aj menej trénovaným jazdcom. Každá etapa je tak skrátená približne o polovicu oproti klasike. Všetko sa to začne 19.6.2014 v mestečku Istebna, kde je situované aj zázemie.

Trať
Mnohých odrádza práve nevyspytateľnosť počasia a následná zjazdnosť tratí ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že s trochou odhladlania sa všetko vždy dalo zvládnuť. Minulý rok keď lialo 3 zo 4 dní organizátor upravoval dĺžku a trasu podľa aktuálnych podmienok pred každou etapou. A myslím, že na konci sme aj tak boli všetci maximálne spokojní a stálo to akurát zopár brzdových platničiek viac... Ak máte teda chuť skúsiť profesionálne zabezpečený etapák a porovnať sa s jazdcami z viac ako 15 krajín je stále dosť času sa prihlásiť. S polovičnou verziou už ani výhovorky o tisícoch potrebných km neobstoja " title="
Viac informácií:


report_problem Našiel si v texte chybu?

Beskidy MTB Trophy

calendar_today 19.06.2014 - 22.06.2014
label MTB maratón
place Istebna (Poľsko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Júl -  nabitý mesiac s nádychom majstrákov

Pozvánka: Júl - nabitý mesiac s nádychom majstrákov

Júl nie je len prvý mesiac prázdnin, ale aj mesiac absolútneho vrcholu bike sezóny. Poďme sa spolu pozrieť, na čo sa môžeme tešiť.
Pozvánka: Salzkammergut Mountainbike Trophy 2018 so Slovak Snail Highlanders

Pozvánka: Salzkammergut Mountainbike Trophy 2018 so Slovak Snail Highlanders

Pri tejto legendárnej akcii môžete výrazne ušetriť na štartovnom a ešte aj čo-to vyhrať. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.
Pozvánka: Beskidy MTB Trophy 2016 – bude to divočina

Pozvánka: Beskidy MTB Trophy 2016 – bude to divočina

Zostávajú približne 2 mesiace, než to opäť začne. Zase bude treba pobaliť všetko potrebné a vyraziť na 4 dni k susedom do Poľska. Potom stačí už len nastúpať niekoľko tisíc výškových metrov, spustiť sa dole po parádnych trailoch alebo v korytách plných šutrov a nakoniec sa šťastne vrátiť domov – aké jednoduché.
keyboard_arrow_up