Reportáž: Kálnica Enduro Warm Up

V uplynulý víkend sa uskutočnil v Dema bike parku v Kálnici pretek Lapierre Enduro Warm Up, ktorého som sa zúčastnil a z pohľadu jazdca sa pokúsim priblížiť zážitky ako zo sobotňajšieho tréningu, tak zo samotného preteku.

Na sezónu 2014 Bike park Kálnica ponúka množstvo noviniek v podobe vynovenia tratí príkladom ktorého je aj od základu prestavaná trať Super Enduro. Pri pohľade na mňa po dojazde do cieľa, keď som bol zadýchaný ako rezeň v Somálsku, muselo byť každému jasné, že táto trať nezostala len pri sľuboch preverenia kondičky jazdcov po zimnej sezóne. Organizátori ju skutočne postavili tak, aby ju bez problémov prešiel každý jazdec, no zároveň aby si ju užili aj skúsenejší jazdci..

Sobotňajší príchod v skorých ranných hodinách nám umožnil vyspovedať organizátorov ešte pred začatím každodennej poctivej driny súvisiacej s údržbou a výstavbou tratí, ktorí nám odhalili čo všetko čaká bikerov v nasledujúcej sezóne. Za zmienku určite stojí napríklad výcvik s inštruktormi, ktorý si môže objednať každý za veľmi príjemné ceny ale taktiež množstvo XC tratí, ktoré ponúknu víkendový výlet v krásnej prírode pre celú rodinu.

Koláž Kalnica
Po rannej káve už sme zložili biky a spolu s prvými nedočkavými jazdcami sme prišli na začiatok trate, ktorej štart začínal so štartovacej plošiny na trať Slovenský Pohár a pokračovala cez trávnatú lúčku do malého lesíka, kde novovytvorená časť trate priniesla príjemné spestrenie jazdy. Po vjazde do druhého lesíka, kde začínala prestavaná časť bývalej „Enďuro“ trate už pľúca kričali po transplantácii ale s víťazným pokrikom „čo ťa nezabije to ťa posilní“ sme prišliapli do pedálov a pokračovali sme do cieľa, kde som zopár minút lapal po dychu. Po celodennom jazdení sme vyčerpaný prichádzali do stanu, keď sme sa dozvedeli, že v tomto sympatickom bikeparku život vypnutím vleku vôbec nekončí. Čakala nás večerná grilovačka s posedením pri ohni v spoločnosti priateľských inštruktorov a večernou jazdou na pumptracku.

V noci
V nedeľu začali prichádzať aj ostatný borci, ktorý si chceli za začiatku sezóny trochu pomerať sily a ukázať sa v plnej sile po zimnom tréningu. Už prvé kolo naznačovalo, že jazdci si nič nedarujú a každý odovzdal do svojej jazdy všetko čo sa len dalo. Samotný pretek bol organizačne na veľmi dobrej úrovni. Po druhom kole sa vyhodnotili časy a podľa kategórií prinášame umiestnenie prvých troch jazdcov.

Long Travel : Junior
    1. 106 Frederik Slamka
    2. 103 Marián Dovina
    3. 105 Šimon Rus

Long Travel: Hobby
    1. 84 Plátek Lukáš
    2. 67 Mrciňa Peter
    3. 91 Viktor Illík

Long Travel Pro:
    1. 61 Jakub Béreš
    2. 66 Baránek Rasťo
    3. 63 Maroš Skupeň

Short Travel Pro
    1. 23 Martin Knapec
    2. 28 Matej Vitko
    3. 27 Lukáš Učeň

Short Travel: Junior
    1. 1 Patrik Turza
    2. 7 Viktor Hambálek
    3. 2 Andrej Javor

Short Travel: Hobby
    1. 31 Wiesenganger M.
    2. 33 Toth T.
    3. 37 Roman Dančík

Kategória ženy:
    1. Vondráčková Tereza

Na záver možno len skonštatovať že akcia sa organizátorom vydarila a neustále sa rozvíjajúci bike park nám ešte v túto sezónu ponúkne množstvo akcií pre všetky kategórie bikerov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

LAPIERRE Enduro Warm Up

calendar_today 05.04.2014 - 06.04.2014
label Downhill
place Kálnica (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Číslo 13 je magické a presne taký bol aj ďalší ročník Birell BikeFestu v Kálnici. Od počiatkov tejto najväčšej cyklistickej udalosti (nielen na Slovensku) sa jej zúčastňujem a nebolo tomu inak ani tento rok.
Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
keyboard_arrow_up