Bikepark v Kálnici vstupuje do nových projektov po boku výrobno-obchodnej spoločnosti DEMA Senica

Bikepark v Kálnici vstupuje do nových projektov po boku výrobno-obchodnej spoločnosti DEMA Senica

Spoločnosť DEMA Senica a.s., výrobno-obchodná spoločnosť so zameraním na výrobu a predaj bicyklov, vstúpila do partnerstva s bikeparkom v Kálnici. Cieľom je vybudovať centrum, ktoré bude slúžiť nielen milovníkom adrenalínu a zjazdovej cyklistiky, tzv. downhill, ale zároveň osloví všetky vekové kategórie tých, ktorí majú k cyklistike blízko. Bikepark ponesie nový názov DEMA bikepark Kálnica.

V súčasnosti je bikepark v Kálnici najdlhšie otvoreným bikeparkom počas roka na Slovensku. Návštevníkom ponúka 16 rôznorodých tratí s možnosťou jazdy aj vo večerných hodinách vďaka osvetlenej časti. Počas roka prevádzkuje svoju činnosť približne 10 mesiacov a v minulom roku zaznamenal rekordnú návštevnosť, takmer 5000 návštevníkov.
V bikeparku je možné jazdiť až 13 MTB disciplín. Jeho jedinečnosť je aj v tom, že umožňuje jazdiť na objednávku, prakticky, kedykoľvek a zároveň poskytuje 3 skúšobné jazdy zdarma. Pre návštevníkov sú k dispozícii skúsení inštruktori a na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. Pre tých najmenších organizuje bikepark bikovú škôlku a pre tých starších, zas bikovú školu či bike kempy. Jedným z najväčších benefitov, je však požičovňa bicyklov, kde je možné otestovať bicykle rôznych kategórií od výrobcov značiek DEMA a LAPIERRE.

Logo Kalnica
„Značka DEMA etablovaná v Európe a svetoznáma značka LAPIERRE sú zárukou a predpokladom nášho ďalšieho napredovania,“ hovorí Michal Fénik, prevádzkovateľ DEMA bikeparku Kálnica. „Našim cieľom je osloviť širšiu skupinu ľudí, najmä milovníkov horskej cyklistiky, pričom si kladieme vysoké ciele aj v organizovaní národných a medzinárodných podujatí.“
DEMA bikepark Kálnica vďaka svojej výhodnej polohe a spádovej oblasti až do 300 km dokáže osloviť klientelu nielen zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín. Častými návštevníkmi sú bikeri z Čiech, Rakúska, či Poľska a výnimkou nie sú ani návštevy z Francúzska, Nemecka, Litvy či Ukrajiny.

„Pre nás je spolupráca a partnerstvo s bikeparkom v Kálnici ďalším pozitívnym krokom na ceste k nášmu zákazníkovi. Keďže nám záleží na rozvoji cyklistiky a turizmu, investíciu do bikeparku vnímame ako správne rozhodnutie. Veríme, že vďaka požičovni bicyklov a rozvoju samotného strediska sa nám podarí vybudovať jedinečný projekt, ktorý osloví širokú klientelu,“ hovorí Ing. Ján Kubíček, predseda predstavenstva spoločnosti DEMA Senica, a.s.
Na pôde DEMA bikeparku v Kálnici sa aj v tomto roku bude organizovať niekoľko prestížnych bikerských podujatí. Najväčším je už 4. ročník obľúbeného BIKE FEST-u. Medzi ďalšie pripravované akcie patrí 5. ročník medzinárodného šesť kolového DH seriálu pod názvom
Bicykle v Kálnici nie sú, podľa slov Michala Fénika, žiadnou novinkou. Prvé horské bicykle sa v Skicentre v Kálnici objavili už pred 20 rokmi. Práve v Kálnici sa v tom čase zrodila na Slovensku nová disciplína – zjazd na horských bicykloch. V roku 2009 sa Kálnica k bicyklom vrátila opäť, a to vo forme bikeparku.

Skok

DEMA Senica a.s

DEMA Senica a. s. je výrobno-obchodná spoločnosť s hlavným sídlom v Senici. Vznikla v roku 1991 ako konzorcium 2 podnikateľov. V roku 1996 bola na trh uvedená značka DEMA a s ňou aj prvá kolekcia bicyklov. V roku 1996 zároveň bola zahájená montážna činnosť bicyklov DEMA. DEMA Senica, a.s. disponuje výrobnými kapacitami viac ako 100.000 bicyklov za rok a rozsiahlymi skladovacími priestormi, ktoré sú umiestnené v areáli firmy s rozlohou areálu viac ako 50.000 m?. Spoločnosť zastupuje viaceré svetové značky na slovenskom a českom trhu, ako napríklad FSA, NOVATEC, MAXXIS, TOPEAK, MET, WTB. Taktiež je úspešnou aj v produkcii pre automobilový priemysel, kde jej produkty využívajú také spoločnosti ako VW, TOYOTA, KIA a iné.
Okrem vlastnej činnosti podporuje športové a kultúrne akcie, projekty pre deti a mládež.
Organizuje cyklomaratóny, podporuje a spolupracuje so známymi osobnosťami slovenského športu. Svoje obchodné aktivity pravidelne prezentuje na výstavách na Slovensku i v zahraničí.

Viac informácií o projekte DEMA bikepark Kálnica nájdete na: http://www.bikecentrumkalnica.sk/

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Zážitky a dojmy z Ladies Bike Campu v Kálnici

Zážitky a dojmy z Ladies Bike Campu v Kálnici

Preberaním sa v mailovej schránke mi pristál pohľad na mail od priateľa, v ktorom bol odkaz na Ladies camp Radky Slížikovej, ktorý sa konal v Dema Bike parku v Kálnici počas sviatku dňa 8.5.2014. Viete si predstaviť krajší meninový darček?
Bike park Kálnica

Bike park Kálnica

„Kam na bike cez víkend?“ ...ak aj ty riešiš začiatkom týždňa podobnú otázku, tak nasledujúce riadky ti možno pomôžu pri rozhodovaní.
DEMA 12 hodín MTB zrušená

DEMA 12 hodín MTB zrušená

Chceli by sme vás informovať, že na základe zlej predpovede počasia a veľkého počtu odrieknutí prihlásených jazdcov sme sa spoločne s hlavným partnerom DEMA Senica rozhodli akciu DEMA 12 hodín MTB dňa 26.4.2014 zrušiť. 
keyboard_arrow_up