Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Arndtová obhájila časovkársky titul

Arndtová obhájila časovkársky titul

Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Britská cyklistka Elinor Barkerová sa stala juniorskou majsterkou sveta v časovke. V holandskej provincii Limburg triumfovala na 15,6 km dlhej trati do Valkenburgu pred Dánkou Cecile Uttrup Ludwigovou a Holanďankou Demi De Jongovou. Slovensko nemalo zastúpenie.

Kreuziger predsa len za Contadorom do Saxo Banku

Kreuziger predsa len za Contadorom do Saxo Banku

S dvojmesačným oneskorením sa konečne potvrdili chýry o spojení medzi českým cyklistom Romanom Kreuzigerom a tímom Saxo Bank-Tinkoff Bank. Dánske zoskupenie v utorok informovalo o podpise zmluvy na tri roky s 26-ročným pretekárom, ktorý ostatné dve sezóny jazdil za Astanu. Majiteľovi a manažérovi Saxo Banku Bjarnemu Riisemu sa podarilo dať dohromady dvoch špičkových jazdcov - tempár Kreuziger nadviaže spoluprácu s dvojnásobným víťazom Tour de France Albertom Contadorom, ktorý v minulosti tiež pôsobil v kazašskej Astane.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Nór Oskar Svendsen sa stal juniorským majstrom sveta v časovke cestných cyklistov. Trať dlhú 26,6 km v holandskej provincii Limburg medzi Landgraafom a Valkenburgom zvládol za 35:34 min a o 7 sekúnd zdolal Slovinca Mateja Mohoriča. Bronz si vybojoval Nemec Maximilian Schachmann. Slovenský reprezentant Mário Daško obsadil 34. miesto, za novým šampiónom zaostal o 1:45 min.

Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Slovenský cyklista Maroš Kováč sa stal víťazom nedeľňajších pretekov Bohemia Tour, ktoré boli súčasťou kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie. Na trati z Karlových Varov do Prahy (153,6 km) zdolal v záverečnom súboji jazdec tímu Dukla Trenčín - Trek českú hviezdu Romana Kreuzigera a vybojoval si ďalších 40 bodov do európskeho rebríčka UCI. Dvojica Kováč, Kreuziger jazdila od začiatku na čele pelotónu a v závere ušla súperom. Tridsaťpäťročný rodák z Košíc ukázal lepšie šprintérske kvality ako Kreuziger a triumfoval.

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Cyklista Peter Velits sa druhýkrát v kariére stal majstrom sveta, k titulu z pretekov s hromadným štartom jazdcov do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 pridal v nedeľu s kolegami z Omega Pharma-QuickStep druhý v časovke družstiev.
P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

Slovenský cyklista Peter Velits sa stal s kolegami z tímu Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta v časovke družstiev. Na 53,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom vyhralo v Belgicku registrované zoskupenie pred tímami BMC a Orica-GreenEdge. Družstvo Liquigas s Petrom Saganom zostalo tesne za stupňami víťazov, keď obsadilo 4. priečku. Spolu so Slovákom boli v zlatom tíme aj Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Tony Martin, Kristof Vandewalle a Niki Terpstra. Peter Velits sa stal majstrom sveta druhýkrát v kariére, v roku 2007 vyhral preteky s hromadným štartom mužov do 23 rokov.

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

Triatlonista Varga víťazom Bratislavského nočného behu

Triatlonista Varga víťazom Bratislavského nočného behu

Víťazom 4. ročníka Bratislavského nočného behu - River Park Night Run sa stal slovenský triatlonový reprezentant Richard Varga, ktorý deväťkilometrovú trať zvládol za 27:33 min. Dvadsaťtriročný londýnsky olympionik predstihol takmer celú slovenskú bežeckú elitu, vrátane dvojnásobného víťaza tohto podujatia (2009, 2010) Juraja Vitka. Kysučan behajúci vo farbách portalu behame.sk finišoval s odstupom 34 sekúnd na druhom mieste, tretí bol jeho klubový kolega Jozef Urban (28:43).

Súťaž o štartovné na druhom ročniku Púchovského MTB maratónu - máme víťaza PR článok

Súťaž o štartovné na druhom ročniku Púchovského MTB maratónu - máme víťaza

Už budúci víkend sa uskutoční druhý ročník Púchovského MTB maratónu. Organizátori pre vás pripravili súťaž o štartovné na tejto akcii.
Duatlon: Majstrami Slovenska sa stali Szabo a Fortunová

Duatlon: Majstrami Slovenska sa stali Szabo a Fortunová

Výsledky sobotňajších majstrovstiev Slovenska v dlhom duatlone v Krompachoch (10 km beh, 38 km cyklistika, 5 km beh):

Video: Red Bull Rampage Top 5 Moments

Video: Red Bull Rampage Top 5 Moments

Dátum ďalšieho ročníka tejto freeridovej legendy sa blíži. V dnešnom videu si teda pripomenieme momenty ktoré sa zapísali do histórie tejto akcie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up