Peter Sagan finišoval na úvod v Kalifornii na 4. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan začal preteky Okolo Kalifornie štvrtým miestom v hromadnom šprinte v Sacramente. Z triumfu v prvej etape v okolí Sacramenta, ktorá merala takmer 200 km, sa tešil Brit Mark Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step. Druhý slovenský zástupca na podujatí Martin Velits prišiel v nedeľu do cieľa na 102. pozícii.

Úvodná etapa Okolo Kalifornie bola veľmi rýchla a Cavendish v nej triumfoval v tesnej koncovke pred víťazom pretekov Gent - Wevelgem Johnom Degenkolbom z Nemecka. O víťazovi rozhodla až cieľová kamera. V súboji o 3. priečku sa dostal pred Petra Sagana Holanďan Moreno Hofland. Cavendish je pred pondelkovou časovkou na 20 km vo Folsome prvým lídrom podujatia.

Finish

"Keď som vyhral na Miláno - San Remo o 10 cm, vedel som, že som prvý. Keď som prehral na Giro d´Italia šprint o 3 cm, vedel som o tom. Dnes som však prvýkrát v mojej kariére netušil, kto je víťaz. Aj ja som musel čakať, kým to oznámia," priznal pre AP Mark Cavendish po triumfe v najdlhšej etape tohtoročnej edície a pokračoval: "Bol to náročný šprint a veľmi rýchly. John bol skutočne dobrý. Moji tímoví kolegovia odviedli skvelú prácu a ja som z nej vyťažil, čo sa dalo. Bola to dobrá šou. Som hrdý na to, čo sme všetci dnes dosiahli," povedal Cavendish.

Peter Sagan sa zabáva na tlačovej konferencií


Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
1. etapa (Sacramento - Sacramento, 198 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-QuickStep 4:44:17 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Shimano, 3. Moreno Hofland (Hol.) Belkin, 4. Peter Sagan (SR) Cannondale, 5. Danny Van Poppel (Hol.) Trek Factory, 6. Guillaume Boivin (Kan.) Cannondale, ... 102. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +38 s
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up