Zdroj: https://www.facebook.com/BikeCentrumKalnica.sk

Preberaním sa v mailovej schránke mi pristál pohľad na mail od priateľa, v ktorom bol odkaz na Ladies camp Radky Slížikovej, ktorý sa konal v Dema Bike parku v Kálnici počas sviatku dňa 8.5.2014. Viete si predstaviť krajší meninový darček?

S príchodom na parkovisko sa mi naskytol zaujímavý pohľad kedy drsní bikeri skladali biky s ružovými doplnkami svojim polovičkám. Dosť som sa obávala, že tam budem len zvyšovať vekový priemer, no na moje počudovanie som stretla baby každého veku..od najkrajších po najkrajšie...

Úsmev
Plánovaný úvod a stretnutie v reštaurácii o 9:00 dokázalo 23 žien poľahky presunúť na 10:00, kedy sa predstavili štyria inštruktori (Radka Slížiková, Roman Kaločay, Juraj Gergel a Peter Godora) a privítal nás pán Michal Feník, ktorý nám v rýchlosti predstavil Dema bike park od hlavy po päty.
Kto by čakal, že sa naše maličkosti vyvezú kotvou na kopec, sa velice mýlil...začiatky predsa musia byť na rovine a to na parkovisku, kde nás podľa plánu čakali „Začiatky, začiatky, začiatky“.

Začiatky na parkovisku
Inštruktori sa snažili dostať nám do hlavičiek čo najviac infošiek o postoji, pohľade a prejazde zákrut, ktoré dopĺňali ukážkami... No a potom sme krúžili po parkovisku ako orlice nad myšami, pričom nás sledovali prísne očká našich „trénerov“ a zvedavých pánskych „divákov“.

Po krátkej pauze (Radka, ďakujeme za ovocné misy a müsli koláčik) to prišlo... Rozdelenie do skupín, čo bolo super, lebo predsa len sa dá lepšie venovať 6-7 babám v skupinke ako 23om.
Po dôkladnej rozcvičke, ako sa na správnych bajkerov patrí, boli pre nás pripravené „stanovištia“, ktoré simulovali rôzne prekážky, s ktorými by sme sa mohli stretnúť na trati..

Na svahu
Keď som si už myslela, ako dobre nám zákruty idú na rovinke, dolu kopcom pomedzi kužele to už taká sranda nebola. Samozrejme časom a neustálym opravovaním našich „koučov“ sme dospeli do štádia, kedy sme boli hodné vety: „...a ide sa na vlek!“

Dovolím si tvrdiť, že na počudovanie našich inštruktorov sme vývoz vlekom zvládli na jednotku.
Výber trate bol pre nás jasný – Super Enduro.

Obed
Trať bola inštruktormi rozdelená na pomyselné časti. Bolo nám vysvetlené, kde si na čo dať pozor a ako to správne technicky zvládnuť/prejsť. Na konci trate niektoré dali aj tanček šťastia.

Obedňajšou prestávkou sme sa dostali do druhej časti campu, v ktorej na nám hneď v úvode večne usmiaty Gary zotrel hrdinské výrazy na „prepudrovaných“ tváričkách oznamom, že dnešná výuka nekončí pri „Endurku“, ale jazdiť pôjdeme trať, ktorá je o stupeň náročnejšia, čím väčšinu z náš dosť zneistil, ale dôverujúc v jeho inštruktorské schopnosti sme si s heslom „vzhúru dolů“ prišliapli do pedálov smer – Foxa. Už pri prvej klopenke sme brzdili ako pri výpredajoch v Parndorfe. Náš inštruktor mal jedno šťastie a to, že sme nemali kabelky, lebo inak by vyzeral horšie ako po nevydarenom backflip-e na Redbull Rampage.

Na trati
Na naše prekvapenie však stačilo pár dobre mierených rád a úvodné klopenky sme dali bez ujmy na zdraví. Detailné rozobratie každej technickej prekážky počas zastávok na trati bolo spestrené rôznymi zaujímavými zážitkami, ktoré odľahčilo napätie z očakávaní, čo nás čaká za ďalšou zákrutou... S výdychom našich vyčerpaných anjelov strážnych prichádzame na koniec trate, kde nám inštruktor Gary vysvetľuje, že by bolo super na teraz obísť drevené dropy, aby mal čo vyučovať aj na ďalšom camp-e. " title="
Pre naše potešenie nám radšej predstavuje malý drevený dropík, ktorý bol postavený výhradne (a dočasne) pre Ladies camp spolu s drevami, imitujúcimi nerovnosti terénu a prešli si tak základy skokov ako aj zvládanie prechodu cez prekážky, ktoré by nám príroda alebo bike park (Kálnica) pripravili do cesty.

08
Zmena je život a keďže už aj sily pomaly dochádzali, pridali sme sa k Romanovej skupinke a vyskúšali, ako sa dá zadýchať pri „obyčajnom“ dual pumptrack-u.

Poslednou „zastávkou“ bol pumptrack pri ohni, ktorý je podľa inštruktorov najlepší na pochopenie a učenie sa klopiek a práce celého tela ako aj držania na bajku.

Na záver by som sa chcela v mene celého Ladies kolektívu poďakovať za trpezlivosť inštruktorov a za krásny deň plný zážitkov a nových skúseností, ktorý si určite radi zopakujeme.

[Foto na úvode: https://www.facebook.com/BikeCentrumKalnica.sk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac jún - leto začína nabitým kalendárom

Pozvánka: Mesiac jún - leto začína nabitým kalendárom

Jar máme takmer za sebou a dúfajme, že už aj teploty budú viac letné. Nabitý kalendár značí, že v júni sa bude vo veľkom pretekať.
Reportáž: XLC BikeFest Maratón - moja paródia na cyklistu

Reportáž: XLC BikeFest Maratón - moja paródia na cyklistu

Deň po maratóne v Stupave sme si to namierili rovno na BikeFest a postavili sa na štart dlhej trate. To znamená na mojich „lajbavých" nožičkách za dva dni cez 90 km, s takmer 3 000 m prevýšením v súťažnom tempe. Že málo? Pre mňa rozhodne nie.
Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Keby bolo kedy, ale v zjazde na majstrovstvách sveta sme sa skoro mohli radovať z medaily. Hlavné je, že Slovensko má v gravity disciplínach skutočne veľký talent.
keyboard_arrow_up