Zdroj: https://www.facebook.com/PeterSagan

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil solídne 15. miesto v pondelkovej časovke na pretekoch Okolo Kalifornie. Na 20,1 km dlhej trati vo Folsome a jeho okolí zaostal 24-ročný Žilinčan za víťazným Britom Bradleym Wigginsom o 1:36 min. V celkovom poradí po 2. etape patrí lídrovi tímu Cannondale Saganovi 14. priečka s rovnakým odstupom 1:36 min za Wigginsom.

V bodovacej súťaži je Sagan na 5. mieste, vedie Brit Mark Cavendish. Druhý slovenský cyklista na pretekoch Okolo Kalifornie Martin Velits z tímu Omega - Pharma Quick-Step obsadil v časovke 72. miesto (+3:09) a celkovo mu patrí 92. pozícia (+3:47).

Peter Sagan v II. etape

Olympijský šampión v časovke z Londýna 2012 Wiggins suverénne ovládol túto časť pretekov. Vyhovoval mu rovinový profil časovky bez prudkých stúpaní a klesaní. Jazdec tímu Sky dosiahol na 20,1 km víťazný čas 23:18 min a druhého vo výsledkovom poradí Austrálčana Rohana Dennisa (Garmin Sharp) zdolal o 44 sekúnd. Tretí skončil Američan Taylor Phinney (BMC) s odstupom 52 sekúnd. "Trať časovky mi vyhovovala, dobre som sa na ňu pripravil. Bol som vo Folsome už minulý týždeň a mal som možnosť prejsť si trasu. Poznal som ju zozadu aj spredu a teraz som to využil v pretekoch," komentoval Wiggins pre server cyclingnews.com.

V utorok je na pretekoch Okolo Kalifornie na programe 3. etapa so štartom v San Jose a cieľom na vrchole stúpania na Mount Diablo (177 km). Etapa s výrazne horským profilom by mala patriť vrchárom a očakávajú sa výrazné zmeny v celkovej klasifikácii.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
2. etapa (Folsom - Folsom, časovka na 20,1 km): 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky 23:18,27 min, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +44, 3. Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team +52, 4. Eloy Teruel Rovira (Šp.) Jamis - Hagens Berman 1:08, 5. Jesse Sergent (N.Zél.) Trek Factory Racing +1:11, 6. Jack Bobridge (Aus.) Belkin Pro Cycling Team 1:15,... 15. Peter Sagan (SR) Cannondale +1:36,...72. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +3:09.

Poradie po 2. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky 5:07,35 min, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +44, 3. Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team +52, 4. Eloy Teruel Rovira (Šp.) Jamis - Hagens Berman 1:08, 5. Jesse Sergent (N.Zél.) Trek Factory Racing +1:11, Tiago Machado (Portug.) Team NetApp Endura +1:19,... 14. Peter Sagan (SR) Cannondale +1:36,...92. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +3:47.

[Foto na úvode: https://www.facebook.com/PeterSagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up