Zdroj: YouTube.com

Austrálčan Rohan Dennis z tímu Garmin-Sharp sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorá merala 177 km a vrcholila v stúpaní na Mount Diablo. Slovenský reprezentant Peter Sagan (Cannondale) v náročnej kopcovitej etape s prívlastkom kráľovská vo veľkom teple šetril sily a s odstupom takmer 20 minút za víťazom skončil na 78. mieste.

Druhý slovenský zástupca Martin Velits (Omega Pharma Quick-Step) prišiel do cieľa na 86. priečke. Líder celkovej klasifikácie Brit Bradley Wiggins (Team Sky) finišoval deviaty a udržal si žlté tričko prvého muža pretekov.

Dvadsaťtriročný Austrálčan Dennis sa v závere 16 km dlhého stúpania s prevýšením takmer 1000 m na Mount Diablo odpútal od silnej skupiny vrchárov a do cieľa prišiel s náskokom šiestich sekúnd pred Portugalčanom Tiagom Machadom (NetApp-Endura) a ôsmich sekúnd pred Američanom Lawsonom Craddockom (Giant-Shimano), ktorý ovládol klasifikáciu jazdcov do 23 rokov. Víťaz časovky Wiggins zaostal na 9. mieste o 20 sekúnd, ale celkovo má stále 24 sekúnd k dobru v porovnaní s Dennisom. Tretie miesto patrí Machadovi s odstupom 1:05 min.

Peter Sagan o jeho stave na pretekoch Okolo Kalifornie


"Toto je prvý raz za posledné dva roky, čo som vydržal jazdiť v takom teple až do konca. Snažil som sa byť vpredu do úplného záveru, aby môj odstup nebol veľký. Veľmi mi pomohli tímoví kolegovia. Toto stúpanie v tomto počasí bolo poriadne náročné, ale taký je každý deň v pretekoch, keď máte na sebe žlté tričko," komentoval Wiggins pre špecializovaný server cyclingnews.com.

V stredu je na programe pretekov Okolo Kalifornie 4. etapa s Monterey do Cambrie. Meria 169 km a vzhľadom na nenáročný profil by sa v jej závere mohli presadiť špurtéri vrátane Petra Sagana.

Finish 3. etapy


Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
3. etapa (San Jose - Mount Diablo, 177 km): 1. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp 4:56:02 h, 2. Tiago Machado (Portug.) Team NetApp-Endura +6, 3. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano +8, 4. Adam Yates (V. Brit.) Orica GreenEdge +11, 5. Javier Alexis Acevedo (Kol.) Garmin Sharp +11, 6. Carter Jones (USA) Optum p/b Kelly Benefit Strategies +14,...78. Peter Sagan (SR) Cannonddale +19:51, 86. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +19:51.

Poradie po 3. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky 10:03,57 min, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +24, 3. Tiago Machado (Portug.) Team NetApp Endura +1:05, 4. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano +1:21, 5. Adam Yates (GBr) Orica GreenEdge +2:10, 6. Peter Stetina (USA) BMC Racing +2:24,...63. Peter Sagan (SR) Cannondale +21:07,...90. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +23:18.

[Foto na úvode: YouTube.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up