Sagan vyhral na Okolo Kalifornie bodovaciu súťaž

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v poslednej 8. etape na pretekoch Okolo Kalifornie tretie miesto. Dvadsaťštyriročný Žilinčan zo zoskupenia Cannondale sa v nedeľu držal v hlavnej skupine na popredných pozíciách, po prejazde záverečnou zákrutou zrýchlil a bol na čele, napokon však nestačil na víťazného Brita Marka Cavendish a predstihol ho aj Nemec John Degenkolb.

Sagan sa stal víťazom bodovacej súťaže. Celkový triumf si vybojoval Brit Bradley Wiggins z tímu Sky. Nedeľňajšia etapa v Thousand Oaks merala 135,2 km.



Peter Sagan si v Kalifornii vybojoval v sobotu etapový triumf. Jazdec tímu Cannondale dosiahol na Okolo Kalifornie už svoje jedenáste prvenstvo a je rekordérom tohto podujatia. V sobotu sa radoval z piateho tohtosezónneho víťazstva, predtým sa presadil v etapách na Tirreno - Adriatico, Tri dni De Panne-Koksijde a Okolo Ománu a na klasike E3 Harelbeke.

"V poslednej etape sme sa snažili kontrolovať priebeh situácie a udržať si pozíciu pre záverečný špurt. Môj tím opäť odviedol skvelú prácu, začo mu ďakujem. Škoda, že nás v poslednom kole dobehli špurtéri a mal som viacero konkurentov vo finiši. Nevadí, bolo to znova dramatické, rozbalil som to a napokon z toho bolo tretie miesto. Vystúpenie na pretekoch Okolo Kalifornie hodnotím pozitívne, bol som prvý, druhý, tretí, aj štvrtý, ale splnil som cieľ, keď som obhájil zelený dres v bodovacej súťaži. Myslím si, že podujatie ukázalo, že som na správnej ceste pred júlovým Tour de France. Zostávam ešte v Amerike, v utorok odchádzam do Colorada na ďalšie sústredenie, kde bude dôležitá posledná príprava. Chcem ešte raz poďakovať aj všetkým svojim priaznivcom, ktorí ma podporujú - veľká vďaka," sprostredkoval slová 24-ročného žilinského odchovanca Petra Sagana v službách tímu Cannondale jeho mediálny manažér Jozef Korbel.



Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
8. etapa (Thousand Oaks, 135,2 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma - Quick-Step 2:53:50 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Shimano, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. Matthew Harley Goss (Aus.) Orica Greenedge, 5. Danny Van Poppel (Hol.) Trek Factory Racing, 6. Thor Hushovd (Nór.) BMC - všetci rovnaký čas ako víťaz

Konečné poradie: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 28:22:05 h, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +30, 3. Lawson Craddock (USA) Giant-Shimano +1:48, 4. Tiago Machado (Portug.) NetApp-Endura +2:02, 5. Adam Yates (V. Brit.) Orica GreenEdge +2:14, 6. Peter Stetina (USA) BMC Racing +2:30
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up