Slovenská reprezentácia MTB na SP v Novom Meste na Morave

Aj za účasti slovenskej reprezentácie MTB sa konalo tretie kolo SP najvyššej kategórie CDM v českom Novom Meste na Morave. Za príjemného teplého počasia a na známej technicky náročnej trati sa predstavilo až 11 pretekárov zo Slovenska a to vo všetkých vekových kategóriách.

Ako prvé pretekali juniorky, kde Nina Janušíková skončila na 49.mieste. V kategórií Juniori sa predstavili traja pretekári a to Sklenárik Filip 74.miesto, Bušfy Michal 73.miesto, Matej Ulík 79.miesto. Zo 120 štartujúcich pretekárov došli s plným počtom kôl. V kategórií Ženy U23 sa predstavila Michaela Malaríková, ktorá podala pekný výkon a došla na 31.mieste. V nedeľu sa ako prví predstavili muži do 23 rokov, kde sme mali troch pretekárov. Veľmi pekne si počínal Jozef Bebčák, ktorý sa počas pretekov pohyboval od 22. až 25.miesta, ale defekt v poslednom kole ho odsunul na 37.miesto, čo je zo 150 štartujúcich veľmi pekný výsledok. František Lami došiel na peknom 44.mieste. Pretekári sa týmito dobrými výsledkami nominovali na ME v Nemecku. Tomáš Višňovský mal smolu a po zlomenej sedlovke odstúpil z pretekov.


V kategórií žien sa predstavila jediná pretekárka za Slovensko známa Janka Keseg Števková, ktorá sa po materskej dovolenke vrátila do svetového peletónu vo veľmi dobrej forme a aj napriek zraneniu s preteku v Grazi sa umiestnila na 34.mieste z 86 štartujúcich žien. Ako posledný sa predstavili Muži Elite. Naši dvaja pretekári sa výkonnostne predstavili v dobrej forme, po chorobe Michal Lami skončil na veľmi peknom 31.mieste a pripísal si 44 bodov do UCI rebríčka, aj Martin Haring išiel veľmi pekne, keď sa v prvých troch kolách prepracoval z 85.miesta na 48.miesto, ale potom ho zradila technika a problémy s reťazou, nakoniec došiel na 91.mieste, pripísal si 3 UCI body.

S výkonmi slovenských pretekárov som spokojný, podali výkony na hranici svojich možností a keby im prialo aj športové šťastie, boli by výsledky ešte lepšie. Verím, že o týždeň v Nemeckom Albstadte výkony zopakujú a dostavia sa aj lepšie výsledky. O dva týždne sa slovenská reprezentácia predstaví na ME v Nemeckom St.Wendeli.
Tréner slovenskej reprezentácie Róbert Glajza.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
Rozhovor: Anne Tauber – čo neskúsime, nemôžeme sa naučiť

Rozhovor: Anne Tauber – čo neskúsime, nemôžeme sa naučiť

Holandská cyklistka Anne Tauber je od tohtoročnej sezóny súčasťou Orbea Factory Teamu. Ako sa z rovinatej zeme, ako je Holandsko, stať súčasťou ženskej MTB špičky? Čo všetko dokáže jej pretekársky bicykel?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
keyboard_arrow_up