Zdroj: Mathosh

Už o necelý mesiac sa uskutoční náročná bike akcia Spišských 333 Extreme. MTBiker prináša súťaž o 2x štartovné, ktorá trvá do 2.6. 2014. Spišských 333 EXTREME je nonstop pretek určený pre nadšencov horskej (MTB) cyklistiky, ktorí sú odhodlaní zabojovať na bicykli s prírodou Spiša aj na hranici svojich možností.

„Keď si myslíš, že už nemôžeš, môžeš ešte trikrát toľko!“

Spišských 333 EXTREME je obrovskou výzvou, pri ktorej otestuješ sám seba, zabojuješ so svojím ja v extrémne náročnom preteku bez podpory. Siahneš na dno svojich fyzických aj psychických síl, ale v cieli sa všetko premení na pocit skutočného uspokojenia, nielen z preteku, z poznania krásy hôr na Spiši, ale aj z poznania nových priateľov a ich životnej filozofie.

Nezáleží na poradí v cieli, nezáleží na cenách. Tvojím víťazstvom bude absolvovanie tohto krásneho extrémneho preteku po vybraných existujúcich i nových cyklotrasách Spiša, ktorý organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu SPIŠ (http://www.spis-region.sk).

Spišských 333 EXTREME je nielen pretek a test vlastného cyklistického umenia a síl, ale je to športová i spoločenská udalosť na podporu a propagáciu Spiša ako zaujímavého cykloturistického regiónu pre všetkých, ktorí radi aktívne trávia svoj voľný čas i dovolenky.

HLAVNÉ FAKTY O PRETEKU

Miesto konania:
Spišská Nová Ves, budova Reduty – tribúna.
Štart:
20. 6. 2014 (piatok) o 9.00 hod.
Dĺžka preteku:
333 km
Prevýšenie:
5 600 metrov
Časový limit preteku:
34 hodín

TRASA
Značenie: Trať je vytýčená takmer výlučne (97 % trate) po značených cyklotrasách v regióne Spiša. V úsekoch mimo oficiálnych cyklotrás sa budú účastníci orientovať podľa obdržanej mapy, podľa GPS, prípadne podľa doplnkového značenia organizátora. Trasa bude zverejnená na internete vo forme mapy a stiahnuteľného súboru pre GPS prístroje. Každý účastník dostane od organizátora taktiež tlačenú mapu s vyznačením líniovej trate a označením smerovníkov, ktoré je potrebné fotiť z dôvodu doloženia absolvovania trasy.

Povrch:
Asfalt cca 65 %, spevnené lesné cesty cca 35 %.

Pohyb na trase:
Účastník sa musí na trati pohybovať len vlastnou silou, musí trať prejsť celú, nesmie si ju nikde skrátiť. Nedodržaním týchto pravidiel oklameš len sám seba. Absolvovanie trasy sa dokladuje záznamom GPS alebo fotkami stanovených kontrolných bodov. Pri prípadnom bivakovaní je potrebné sa riadiť pravidlami ochrany životného prostredia (odpadky, skladanie ohňa a pod.). Pri pohybe po cestných komunikáciách rešpektujte pravidlá cestnej premávky.

Kontrolné body:
Pre kontrolu organizátora o absolvovaní kompletnej trasy slúži záznam z GPS prístroja alebo fotografie (s časovými údajmi, EXIF) určených kontrolných bodov. Kontrolnými bodmi sú turistické smerovníky, ktoré sú jasne vyznačené na mape, ktorú každý účastník dostane od organizátora.

Podpora a doprovod: Tento pretek je pretekom bez podpory!

Opustenie trasy:
Opustenie trasy je dovolené (napríklad v prípade technického problému, občerstvenia, nocľahu), avšak po takomto opustení trasy je účastník povinný vrátiť sa do bodu, kde trať opustil, a z toho miesta pokračovať.

Režim jazdy, spánok, odpočinok: Každý účastník si sám určuje, ako dlho pôjde, kedy a ako dlho bude odpočívať. Pretek sa ide nonstop, organizátor nezabezpečuje žiadne miesta k občerstveniu alebo odpočinku. Je na každom účastníkovi, či si zabezpečí nocľah alebo bude bivakovať na trati.

Mapa trasy:
Mapa trasy bude k dispozícii na webe preteku http://www.333extreme.spis-region.sk

ÚČASTNÍCI
Dôležité upozornenie!
Pretek absolvujú všetci účastníci na vlastné riziko!

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel preteku a obmedzenie počtu štartujúcich.

Kategórie:
Muži, ženy

Štart:
20. 6. 2014 (piatok) o 9.00 hod.

Prezentácia:
19. 6. 2014 (štvrtok) od 20.00 do 21.00 hod.
20. 6. 2014 (piatok) od 7.00 do 8.00 hod.

Odporúčaná výbava:
Vybavenie nutné na prežitie (zápalky, nôž, povraz atď.), náhradné batérie, prilba, čelovka, pláštenka, náhradné oblečenie.

Povinná výbava:
Prístroj GPS alebo fotoaparát, telefón.

Klasifikácia:
Pretek sa ide bez prerušenia, je na každom účastníkovi určiť si režim jazdy a odpočinku. Poradie je určené podľa dosiahnutého času v cieli preteku. Časový limit na absolvovanie trasy s vyhodnotením poradia je 34 hodín.

PRIHLÁŠKY:
Prihlásiť sa na pretek môžete na web stránke: http://www.333extreme.spis-region.sk vyplnením prihlasovacieho formulára alebo zaslaním e-mailu na adresu: 333extreme@spis-region.skTáto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. . Uzávierka prihlášok s úhradou štartovného je do 6. 6. 2014 (uzávierka ubytovania s úhradou je do 6. 6. 2014). Možné je aj prihlásenie v čase prezentácie, avšak so zvýšeným štartovným.
Prihláška sa považuje za záväznú až po uhradení štartovného na číslo účtu: 5026433894/0900. Po obdržaní prihlášky Vám bude e-mailom zaslaný variabilný symbol k uhrade štartovného.

Štartovné:
Vo výške 15 EUR pri prihlásení v termíne do 6. 6. 2014. Pri prihlásení sa po tomto termíne, alebo až v čase prezentácie, je štartovné vo výške 20 EUR.

MOŽNOSTI A CENY UBYTOVANIA
Školský internát pri hotelovej akadémii, Slovenská 56, Spišská Nová Ves.
Kontakt: ...

ĎALŠIE INFORMÁCIE
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Každý z prihlásených účastníkov dostane tričko s logom podujatia.
Súčasťou preteku bude žrebovanie tomboly o vecné ceny.

ORGANIZÁTOR
Oblastná organizácia cestovného ruchu SPIŠ
(OOCR SPIŠ)http://www.spis-region.sk
Kontaktná osoba: Ing. Zuzana Záborská
E-mail: info@spis-region.sk
Tel.: +421 917 636 220

Dôležité kontakty preteku:
Web preteku: http://www.333extreme.spis-region.sk
Riaditeľ preteku: Ing. Pavol Bečarik
E-mail: 333extreme@spis-region.sk Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tel.: +421 905 326 164

Ubytovanie a sprievodný program:
Kontaktná osoba: Matúš Zelený, BSBA - resort manažér
Web: http://www.poracpark.sk, http://www.facebook.com/poracpark.sk
E-mail: stredisko@poracpark.sk
Tel.: +421 915 990 730, +421 53 429 87 97

Túto akciu finančne podporila Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj. http://www.kosiceregion.com

[Foto na úvode: Mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?

Spišských 333 Extreme

calendar_today 19.06.2014 - 21.06.2014
label MTB maratón
place Spišská Nová Ves (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - zaži najdlhší maratón na Slovensku

Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - zaži najdlhší maratón na Slovensku

Máš rád extrémy a jazdu na hranici svojich limitov? Preteky Spišských 333 EXTREME môžu byť presne tvoja šálka kávy.
Pozvánka: Spišských 333 EXTREME

Pozvánka: Spišských 333 EXTREME

Pozývame vás na otvorenie a štart pretekov, kde očakávame viac ako 90 pretekárov, a to dňa 22. júla 2016 o 8.00 hod., ako aj na vyhodnotenie pretekov dňa 23. júla 2016 o 19.00 hod. pred Športovú halu v Spišskej Novej Vsi.
keyboard_arrow_up