Cyklisti na diaľnici alebo aké to bolo na ŠKODA Bike & Tour

Uplynulú sobotu si mohli východniari vychutnať akciu, ktorá rozhodne nepatrí do kategórie tuctových. Vďaka podujatiu Škoda Bike & Tour si mohli aj fanúšikovia nemotorovej dopravy vychutnať jazdu po diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami.

Sprievodné akcie podujatia už od štvrtka vytvárali v Košiciach bikefriendly atmosféru. Prezentáciu vystavovateľov z oblasti cyklistiky zastrešilo Bike & Tour Expo, ktoré rozložilo svoje stany na námestí pred Auparkom. Približne dvadsiatka zväčša lokálnych vystavovateľov predstavila a ukázala prítomným svoje naj. Prednáškky z prostredia cykla zasa boli prezentované na Workshope Bike & City, ktorý sa uskutočnil v piatok v kasárňach Kulturpark. Medzi rečníkmi dominovala téma cyklistickej dopravy, priestor však dostali aj témy z iných kútov cyklistiky, napríklad v podobe príspevku Peťa Zánického, ktorý organizuje Detskú tour Petra Sagana.

Štart
Cyklisti na diaľnici
Sobotná cyklojazda tak bola čerešničkou na torte, ktorou vyvrcholilo celé podujatie. Zaujímavosťou akcie bol aj samotný štart, ktorý sa v rovnakom čase odohrával na 2 miestach. Okrem už spomínaných Košíc sa štartovalo aj na druhej strane diaľnice v Prešove. Na približne 20 km trať, ktorá sa po úvodných kilometroch v uliciach Košíc a Prešova presunula na diaľnicu sa vydali spoločne s účastníkmi aj primátori oboch miest. Nenáročná trasa síce nepreverila výdrž cyklistov, preverilo ich však slniečko, ktoré poriadne pripekalo. Cyklisti z Košíc mali na programe aj tiahlejšie stúpanie na Zelený dvor kde sa pelotón potrhal, následný zjazd však ponúkol priestor na vydýchnutie.

Svadba na diaľnici
Oba pelotóny sa tak po pohodovej jazde stretli na benzínovej stanici Janovík približne v strede diaľnice. Aby tých kuriozít nebolo na jednu akciu málo, na benzínke prítomných cyklistov čakala svadba. Veľkí fanúšikovia cyklistiky si tak povedali pred približne tisíckou bikerov svoje áno. Ako sa na novomanželov patrí, cestu späť si odkrútili na tandemovom biku. Atraktívnou bola aj tombola, ktorá jednému zástupcovi z každého pelotónu priniesla radosť v podobe výhry zájazdu na prológ Tour de France v Londýne. Nasledovala cesta späť do svojich miest kde prítomní zhodne vyhlásili, že prvý ročník Bike & Tour dopadol na výbornú a vyjadrili presvedčenie, že o rok sa zídu znova. Dosť bolo slov, viac o atmosfére celého podujatia napovie fotogaléria.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Bike & Tour

calendar_today 07.06.2014
label Cykloturistika
place Košice (Slovensko)

Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
keyboard_arrow_up