Sagan vyhral šprint pelotónu v 2. etape a je na čele bodovacej súťaže

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 4. miesto v 2. etape pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá mala horský profil, štartovala v Bellinzone a po 182 km vrcholila v Sarnene. Šprintérsky líder tímu Cannondale Sagan vyhral v nedeľu špurt hlavného poľa, ktoré prišlo do cieľa v Sarnene 14 sekúnd za víťazným Austrálčanom Cameronom Meyerom z tímu Orica GreenEdge.

V celkovom poradí zostal na čele víťaz sobotňajšej časovky Nemec Tony Martin z tímu Omega Pharma QuickStep. Sagan sa posunul z piateho na štvrté miesto. Za lídrom Martinom zaostáva o 19 sekúnd. Zároveň sa však 24-ročný Slovák dostal aj na čelo bodovacej súťaže, v ktorej má na konte o bod viac ako dvojica Tony Martin - Cameron Meyer. Preteky Okolo Švajčiarska sú pre Sagana tradične poslednou prípravou na jeden z vrcholov sezóny - Tour de France.

Finish

Druhý slovenský zástupca v pretekoch Okolo Švajčiarska Martin Velits prišiel v 2. etape do cieľa s veľkým časovým odstupom 18:50 na 135. mieste a celkovo je na 136. pozícii.

Peter Sagan na predávaní dresu za vedenie v bodovacej súťaži

Okolo Švajčiarska - výsledky:
2. etapa: (Bellinzona - Sarnen, 182 km): 1. Cameron Meyer (Aus.) Orica GreenEdge 5:08:18 h, 2. Philip Deignan (Ír.) Team Sky, 3. Lawrence Warbasse (USA) BMC - obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Peter Sagan (SR) Cannondale +14, 5. Ben Swift (V. Brit.) Team Sky +14, 6. Silvan Dillier (Švaj.) BMC +14,...27. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma - Quick-Step +14,...135. Martin Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +18:50

Poradie po 2. etape: 1. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma - QuickStep 5:22:20 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Shimano +6 s, 3. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +13, 4. Peter Sagan (SR) Cannondale +19, 5. Bauke Mollema (Hol.) Belkin +22, 6. Tom Jelte Slagter (Hol.) Garmin Sharp +23,...136. Martin Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +19:45.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up