Predstavujeme LifeStraw - pitie čistej vody kdekoľvek a kedykoľvek

Predstavujeme LifeStraw - pitie čistej vody kdekoľvek a kedykoľvek

Pre viacero z nás jednoduchá úloha. Otočíme kohútik a voda tečie. Horšie je to ale v prípadoch, keď kohútik akosi nie je po ruke. Zdanlivo neriešiteľný problém vyrieši LifeStraw.

Priznám sa, že pri čítaní prvého mailu o Life Straw mi v prvej sekunde preblysla hlavou myšlienka, čo za „super vynález“ nám to zasa núkajú na vyskúšanie. Čím viac som sa ale dostával do hĺbky a získaval nové a nové informácie, môj názor sa veru korigoval.

V napätí som čakal na balíček od kuriéra, aby som preskúmal „zázrak“, ktorý vyrobí z otvoreného vodného zdroja pitnú vodu. Po rozbalení krabice sa mi do rúk dostala tenká tuba, ktorá mala na jednej strane náustok, na druhej filtračný otvor. Veľkosťou ani váhou nie je rušivý, preto vziať ho so sebou kamkoľvek neprináša žiadnu záťaž.

Pred samotným vyskúšaním som prebehol všetky dostupné informácie o LifeStraw. Pitie vody z potoka, rieky či vodnej nádrže veru chce odvahu, alebo 100% istotu. Ja som samozrejme vsadil na istotu " title=" K istote, že ľahká malá tuba dokáže očistiť vodu od nežiadúcich látok napomôžu dozaista aj odcenenia, ktoré LifeStraw stihol od svojho uvedenia na trh zozbierať. Reader Digest označil LifeStraw za najlepší európsky vynález roku 2008, časopis TIME za “Najlepší vynález roku 2005”, stanica CNN zaradila LifeStraw medzi 10 najlepších nápadov, ktoré menia svet.


LifeStraw funguje na mechanickej báze bez akejkoľvek chémie. Voda prechádza iba špeciálnou mikrofiltračnou membránou. Vnútorná časť sa skladá zo špeciálnych dutých vlákien s pórmi o veľkosti 0,2 mikrónu. To v praxi znamená, že 99,999% baktérií sa k ústam nedostane, rovnako ako 99,9 % organizmov, či skôr parazitov. Riziko ochorenia na úplavicu, týfus, hnačky apod. je teda obmedzené pri správnom použití na minimum - 0,1% (lepšie ako antikoncepcia " title=" ). Filtráciou sa odstraňuje taktiež zákal vody, takže pri použití v našich podmienkach je úroveň bezpečnosti pitia na veľmi vysokej úrovni. Objem vody, ktorý počas životnosti LifeStraw prefiltruje by sa mal zastaviť niekde na úrovni 1000 litrov.

Nakoľko mechanická filtrácia nedokáže odstrániť z vody úplne všetko, treba predsa len zvážiť, odkiaľ sa piť dá a odkiaľ nie. LifeStraw sa neodporúča používať v silno koliformnom prostredí (prostredie znečistené fekáliami).

Ako sa teda LifeStraw používa?


Jednoducho – koniec s filtrom sa ponorí do vody, cez náustok sa voda vytiahne a putuje priamo do hrdla. Vytiahnuť vodu do úst je troška namáhavé, zvládne to však ozaj každý. Pri použití sa javí ako problém praktickosť, nakoľko pri pití človek musí doslova ľahnúť k zdroju vody. Pri prvom použití je to vcelku zábava, pri použití na konci celodennej túry riadna otrava. Problém s praktickosťou sa dá jednoducho vyriešiť zakúpením LifeStraw Go, čo je vlastne filter LifeStraw vo fľaši.

LifeStraw Go
Ak teda vyhľadávate výlety mimo civilizácie, kde je pitná voda problémom (nejaký zdroj vody však poblízku byť musí " title=" ) alebo chcete ohúriť okolie tým, že sa napijete z blízkeho potoka, LifeStraw je tým správnym riešením. Kúpou LifeStraw navyše podporíte deti v Afrike, ktoré vďaka Vašej investícii dostanú vodu na celý školský rok – t.j. 1000 L.

Kde kúpiť?

Eshop: http://www.heartbeat.sk/?page=cistavoda-lifestraw

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nie je cukor ako cukor - doplnky výživy Kompava

Nie je cukor ako cukor - doplnky výživy Kompava

Pozrime sa na niektoré doplnky výživy domácej značky Kompava, hodiť sa môžu informácie, čo a kedy do seba hodiť. Ak sa neorientujete v zložení, toto je dobré si všímať.
keyboard_arrow_up