Reportáž: Detská Tour - 5. kolo Dolný Kubín

Detská tour Petra Sagana zavítala aj na Oravu naozaj symbolicky. Odštartovala presne v rovnaký deň a hodinu ako Peter Sagan štartoval v prvej etape na Tour de France v Anglicku!
Od rána bolo v Dolnom Kubíne príjemné počasie a podľa tvoriacej sa rady na prezentácií bolo jasné, že malých „saganovcov“ príde dnes veľa.

A tak aj bolo, štartové pole bolo opäť nabité a domáci naozaj nesklamali a početne obsadené boli nielen mladšie kategórie tak ako na ostatných kolách, ale aj dievčenské kategórie vo vyšších ročníkoch. Na konci prezentácie sme narátali skoro 300 cyklistov!

Pomoc
Trať bola síce technicky nenáročná, ale o to nám na Detskej tour ide, aby bola zvládnuteľná aj pre začínajúcich cyklistov. A komu to predsa len nešlo s pomocnými kolieskami po tráve, tomu sme trošku pomohli " title="
Deti na bikoch
V súťaži Detskej tour Petra Sagana sme mohli vidieť opäť napínavé súboje až po cieľovú rovinku a neraz rozhodoval o poradí až záverečný šprint.
Spojenie s Oravským cyklo maratónom bolo dobrým ťahom a kým dospelí cyklisti prichádzali do cieľa na rozľahlé parkovisko, deťom patrila opačná časť za Penziónom Koliba. Všetko bolo poruke aj keď miestami sme mali pocit, že by bolo fajn, keby priestor bol aj dvakrát rozľahlejší.

Mládež
Nafukovačka
Vajce na vandrovku nesklamalo a tešilo sa veľkému detskému záujmu, tak ako tradične detské nafukovacie atrakcie a maľovanie na tvár. Poďakovanie patrí aj chlapcom a dievčatám od Oravského cyklomaratónu a materského centra Píšťalka, ktorí nám pomohli k úspešnej akcií. Ďakujeme.

Tešíme sa na Vás vo Svite 10. augusta na 6.kole Detskej tour Petra Sagana.
report_problem Našiel si v texte chybu?

5.kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 05.07.2014
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Dolný Kubín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: MTBIKER na trailoch - Bikepark Kubínska hoľa

Video: MTBIKER na trailoch - Bikepark Kubínska hoľa

Čo môžete očakávať od strediska Kubínska hoľa v okolí Dolného Kubína?
Hromadný Everesting na Kubínskej holi - dobrý nápad

Hromadný Everesting na Kubínskej holi - dobrý nápad

Nápad zorganizovať hromadný 10K Everesting prišiel spontánne po diskusii na tomto fóre v téme Everesting 8848. Cez STRAVU sme dali dokopy partiu, ktorá bola podobne bláznivo naladená.
Kubínska hoľa – jazdenie pre všetky kategórie alebo kopce, výhľady aj traily

Kubínska hoľa – jazdenie pre všetky kategórie alebo kopce, výhľady aj traily

Tento rok sa na Kubínskej holi otvoril nový bikepark, vďaka ktorému si môžete vytvoriť zaujímavú kombináciu jazdenia...tak trochu v rámci moderného trendu „downcountry". :)
keyboard_arrow_up