Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Sagana doterajší priebeh sezóny prekvapil. Ako jediný na OH

Sagana doterajší priebeh sezóny prekvapil. Ako jediný na OH

S dvanástimi víťazstvami je Peter Sagan v súčasnosti najúspešnejším cyklistom v roku 2012. V rebríčku úspechov vedie o jeden triumf pred Nemcom Andrém Greipelom. Počas minulého týždňa sa Saganovi darilo na pretekoch Okolo Švajčiarska, kde vyhral štyri etapy. Nadviazal na päť etapových úspechov na Okolo Kalifornie. Tento rok už vyhral aj etapy Okolo Ománu, Tirreno - Adriatico, Tri dni De Panne, na jednorazových klasikách bol štvrtý na Miláno - San Remo, druhý na Gent - Wevelgem, piaty na Okolo Flámska a tretí na Amstel Gold Race.
Beskidy MTB Trophy 2012 - report

Beskidy MTB Trophy 2012 - report

Znovu po roku sa vraciame do Istebny, zostava tá istá, ja a Imro, jediná zmena oproti predošlým ročníkom je to, že ubytovanie už nie je v gymnáziu, ale každý si ho musel zabezpečiť sám. Vybrali sme penzión Hadamówka, ktorý je od centra etapáku vzdialený cca 4 km, takže sa pred štartom aspoň trošku rozjazdíme. Samotné zázemie sa tento rok presunulo do časti Zaolzie do areálu futbalového štadióna, prezentácia bola bez najmenších problémov.
Author Bikemaratón Súľovské skaly sa blíži

Author Bikemaratón Súľovské skaly sa blíži

14. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa blíži. SCK CYKLO TOUR Súľov a obec Súľov - Hradná pre Vás v spolupráci s mediálnymi a reklamnými partnermi znova pripravili atraktívny program a množstvo hodnotných cien. Nezabudnite si poznačiť aktuálny termín: 23.06.2012! Zlacnené štartovné len do 19.6.
Galaxy série zavítala do Beskyd PR článok

Galaxy série zavítala do Beskyd

Tradiční Galaxy Petyša Tour se startem v Rožnově pod Radhoštěm přivítala třetí dějství
celoročního seriálu. Závodilo se na dvou tratích.
Sagan sa v rebríčku UCI posunul na 5. miesto

Sagan sa v rebríčku UCI posunul na 5. miesto

Slovenský cyklista Peter Sagan si v najnovšom vydaní svetového rebríčka UCI polepšil o jednu priečku a po štyroch etapových víťazstvách na Okolo Švajčiarska mu patrí 5. pozícia. Dvadsaťdvaročný Žilinčan o bod predstihol Španiela Samuela Sáncheza. Sagan si vo Švajčiarsku vybojoval celkovo 24 bodov a momentálne ich má na svojom konte celkovo 253.
Fotoreport: Downtown Steel City

Fotoreport: Downtown Steel City

V Podbrezovej sa cez víkend konal urban downhill pod názvom Downtown Steel City. Na 1 km trati s prevýšením 175 metrov sa predviedla skoro stovka downhillerov. Tu je fotoreport z akcie od Michala Babiča.
Fotoreport: Galaxy Petyša Tour

Fotoreport: Galaxy Petyša Tour

Fotoreportáž z českej Galaxy Petyša Tour, ktorá sa išla v sobotu v Rožnove pod Radhoštem, kúsok od našich severozápadných hraníc, nájdete v článku.
Víťazom Okolo Švajčiarska Da Costa, Sagan najaktívnejší

Víťazom Okolo Švajčiarska Da Costa, Sagan najaktívnejší

Estónsky cyklista Tanel Kangert z tímu Astana sa v čase 5:54:22 h stal víťazom nedeľňajšej záverečnej 9. etapy pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá viedla z Näfels-Linthareny do Sörenbergu a merala 215,8 km. O dve sekundy druhý skončil Francúz Jérémy Roy (FDJ-Big Mat) a tretí o ďalších 298 sekúnd späť bol Talian Mateo Montaguti (AG2R Mondiale).
ME v maratóne pre Hynka a Sundstedtovú

ME v maratóne pre Hynka a Sundstedtovú

Majstrami Európy v cross country maratóne horských cyklistov sa v nedeľu v okolí severočeskej obce Jablonné v Podještědí sa stali domáci pretekár Kristián Hynek a Fínka Pia Sundstedtová. Slovensko v kategórii mužov zastupovala dvojica bratov Lamiovcov. Starší Michal skončil na 46. mieste, mladšieho Františka klasifikovali na 47. pozícii.
Albasini víťazom 8. etapy Okolo Švajčiarska, P. Velits 32.

Albasini víťazom 8. etapy Okolo Švajčiarska, P. Velits 32.

Švajčiarsky cyklista Michael Albasini z tímu Orica GreenEdge sa v čase 3:45:39 h stal víťazom sobotňajšej predposlednej 8. etapy pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá viedla z Bischofszellu do Arosy a merala 148,2 km. Druhý skončil s odstupom 1:15 min Španiel Mikel Nieve Ituralde, ako tretieho klasifikovali v cieli Američana Leviho Leipheimera s rovnakým mankom na víťaza.
Víťazom 7. etapy Švéd Kessiakoff, P. Velits 9., Sagan 52.

Víťazom 7. etapy Švéd Kessiakoff, P. Velits 9., Sagan 52.

Švédsky cyklista Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff sa stal víťazom piatkovej 7. etapy pretekov Okolo Švajčiarska, ktorou bola časovka na 34,3 km v meste Gossau. Člen tímu Astana zdolal o dve sekundy švajčiarskeho špecialistu Fabiana Cancellaru, tretí skončil s 20-sekundovým mankom Belgičan Maxime Monfort. Lídrom pretekov zostal Portugalčan Rui Alberto Faria Da Costa.
Armstrong čelí ďalšiemu obvineniu z dopingu

Armstrong čelí ďalšiemu obvineniu z dopingu

Bývalý slávny americký cyklista Lance Armstrong čelí ďalšiemu obvineniu z dopingu, tentoraz ho vzniesla Antidopingová agentúra USA (USADA). Štyridsaťročný Texasan (nar. 18. 9. 1971) sa preto nemôže zúčastniť na sérii pretekov Ironman v triatlone. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Washington Post. Ten v článku uviedol, že USADA má dôkazy, podľa ktorých sa manipulovalo so vzorkami Armstrongovej krvi z rokov 2009 a 2010.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up