Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Peter Sagan po sobote lídrom na Okolo Švajčiarska

Peter Sagan po sobote lídrom na Okolo Švajčiarska

Slovenský reprezentant Peter Sagan sa stal víťazom úvodnej individuálnej časovky na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťdvaročný Žilinčan bol najrýchlejší na 7,3 km dlhej trati v uliciach Lugana. Nedeľňajšiu 2. etapu z Verbanie do Verbier (218,3 km) absolvuje Peter Sagan v žltom tričku vedúceho pretekára.
Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Talian Enrico Rossi sa stal víťazom 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré vyvrcholili v sobotu záverečnou etapou z Bratislavy do Gabčíkova (135,4 km). Jazdec tímu Meridiana Kamen triumfoval pred Rusom Alexandrom Prišpetným a svojím krajanom a tímovým kolegom Davidom Rebellinom. Najlepšie zo Slovákov skončil Maroš Kováč z Dukly Trenčín Trek, ktorý obsadil 7. pozíciu.
ME XC: V piatok zlato do Francúzska a Švédska

ME XC: V piatok zlato do Francúzska a Švédska

Víťazmi piatkových súťaží v juniorských kategóriách na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Moskve sa stali Francúz Romain Seigle a Švédka Jenny Rissvedsová. Seigle triumfoval pred svojím krajanom Titouanom Carodom, tretí skončil Andri Frischknecht zo Švajčiarska.
Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Najdlhšiu etapu 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Dudiniec do Bratislavy, ktorá merala 231,8 km, vyhral v šprintérskej koncovke pred Slovenským národným divadlom Talian Enrico Rossi. Tridsaťročný jazdec tímu Meridiana Kamen zdolal v špurte pelotónu Maroša Kováča z Dukly Trenčín Merida. Tretí finišoval Ukrajinec Andrij Vasiliuk.
Galaxy Petyša Tour - maratón za dverami PR článok

Galaxy Petyša Tour - maratón za dverami

Již tradiční zastávkou oblíbeného celoročního seriálu závodů horských kol je Galaxy Petyša Tour, která se letos jede 16. června. Do Rožnova pod Radhoštěm, pod majestátnou horu opředenou mnoha bájemi a pověstmi, se v sobotu 16. června sjedou závodníci na horských kolech. Zavítá sem totiž stejně jako v předchozích letech seriál MTB závodů Galaxy série.
V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

Rakúšan Werner Riebenbauer sa v uliciach Veľkého Krtíša presadil v hromadnom špurte pelotónu v 3. etape cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá sa začínala v Liptovskom Hrádku a merala 184,6 km. Tridsaťsedemročný cyklista tímu RC Arbö Wels Gourmetfein sa v závere etapy presadil pred Nemcom Benjaminom Edmüllerom a Rusom Sergejom Rudaškovom. Hneď za touto trojicou finišoval Robert Gavenda z Dukly Trenčín Trek.
S vetrom opreteky 16.6.2012 PR článok

S vetrom opreteky 16.6.2012

S vetrom opreteky 2012 Partizánske: Benefičné preteky jednotlivcov v cestnej cyklistike, Slovenský pohár mládeže, Verejné preteky pre mužov, ženy a masters.
Súťaž o 5 štartovných na Mondsee Radmarathon PR článok

Súťaž o 5 štartovných na Mondsee Radmarathon

Každý rok sa začiatkom leta stáva Mondsee Mekkou pre všetkých priateľov cestnej cyklistiky. Malebné centrum mesta s preslávenou Bazilikou kláštora Mondsee sa pri príležitosti tejto významnej udalosti premení na športovú arénu. Na výber sú štyri trasy vhodné pre cyklistov každej výkonnosti. Na dlhej trase sú ako na perlovom náhrdelníku za sebou zoradené jazerá Wolfgangsee, Hallstättersee, Traunsee, Attersee a Mondsee.
Rebellin jazdí aj zo vzdoru, oceňuje Sagana

Rebellin jazdí aj zo vzdoru, oceňuje Sagana

Jednou z najvýraznejších postáv v pelotóne 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska je Talian Davide Rebellin. Štyridsaťročný rodák zo San Bonifacia v provincii Verona prišiel pod Tatry s tímom Meridiana Kamen, v ktorom je lídrom. Počas kariéry absolvoval už množstvo veľkých pretekov, na Slovensku je však prvýkrát.
Rebellin vyhral 2. etapu Okolo Slovenska

Rebellin vyhral 2. etapu Okolo Slovenska

Talian Davide Rebellin sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Liptovského Mikuláša k vodnému dielu Čierny Váh a merala 153,7 km. V cieľovom 12 km dlhom stúpaní triumfoval pred Sergejom Rudaskovom z Ruska a Čechom Janom Hirtom. Žlté tričko lídra pretekov si vo štvrtok v etape z Liptovského Hrádku do Veľkého Krtíša (184,6 km) oblečie Talian Enrico Rossi, ktorý si ho udržal.
Súťaž: 5. ročník Oravského cyklomaratónu

Súťaž: 5. ročník Oravského cyklomaratónu

Piaty ročník Oravského cyklomaratonu v sebe nesie malé jubileum, ktoré sa organizátori rozhodli podporiť nielen klasicky dobre usporiadaným pretekom na dobre známej trati, ale najmä aj výrazne nízkym štartovným 5 EUR pri zachovaní kvality služieb. Novinku v štartovnom využilo až 260 pretekárov, čo predstavuje cca dvojnásobok prihlásených oproti minulému roku. Predošlé 4 ročníky boli rozdelené na 2 blatové a 2 suché. Súťaž o 2 štartovné je ukončená
2. kolo POVAŽSKO – STRÁŽOVSKÉHO POHÁRA V MTB-XCO PR článok

2. kolo POVAŽSKO – STRÁŽOVSKÉHO POHÁRA V MTB-XCO

Miesto: Lúky

Dátum: 9.6.2012

Prezentácia: od 15,00 hod
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up