Zdroj: Facebook: Velits Brothers

Poliak Rafal Majka sa stal celkovým víťazom pretekov WorldTour Okolo Poľska, ktoré zavítali vo štvrtok aj na Slovensko. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo je prvým Poliakom, ktorému sa podarilo domáce podujatie vyhrať po zaradení do seriálu WorldTour. Žltý dres si udržal najlepší vrchár Tour de France 2014 aj v záverečnej sobotňajšej časovke na 25 km v Krakove, v ktorej obsadil 13. priečku.

V poradí 7. etapu vyhral Belgičan Kristof Vandewalle z Trek Factory, ktorý 25 km absolvoval za 29:18 min a bol o tri sekundy rýchlejší ako Adriano Malori z Movistaru. Tretí skončil Stephen Cummings z Veľkej Británie. Slovák Peter Velits bol v časovke 35., za víťazom zaostal o 1:26 min. Martina Velitsa klasifikovali na 111. pozícii.

Peter Velits po 5. etape Tour de Pologne 2014 (Štrbske Pleso)



Majka v celkovom poradí triumfoval s náskokom 8 sekúnd pred Španielom Jonom Izaguirrem, tretí skončil Beant Intxausti. Petrovi Velitsovi patrila 25. a Martinovi Velitsovi 96. priečka.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Poľska

7. etapa (Krakov - Krakov, časovka na 25 km): 1. Kristof Vandewalle (Belg.) Trek Factory 29:18 min, 2. Adriano Malori (Tal.) Movistar +3 s, 3. Stephen Cummings (V. Brit.) BMC Racing +10, 4. Steve Morabito (Švaj.) BMC Racing +20, 5. Gorka Izaguirre (Šp.) Movistar +22, 6. Dario Cataldo (Tal.) Sky +28, ... 13. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +43, 35. Peter Velits (SR) BMC Racing +1:26, 111. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +3:31

Konečné poradie

1. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo 30:16:18 h, 2. Jon Izaguirre (Šp.) Movistar +8 s, 3. Beant Intxausti (Šp.) Movistar +22, 4. Christophe Riblon (Fr.) Ag2r La Mondiale +34, 5. Przemyslaw Niemiec (Poľ.) Lampre Merida +1:20, 6. Andrey Amador (Kost.) Movistar +1_21, ... 25. Peter Velits (SR) BMC Racing +5:45, 96. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +44:08

[Foto na úvode: Facebook: Velits Brothers]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Video: Spomienka na Bjorga Lambrechta

Video: Spomienka na Bjorga Lambrechta

Zrejme ste už počuli, čo sa stalo tomuto len 22 ročnému pretekárovi a veľkej belgickej nádeji na etapových pretekoch Okolo Poľska. Video je spomienkou práve na tohto jazdca.
Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
keyboard_arrow_up