Armstrongova ďalšia kariéra: politická?

Fenomén cestnej cyklistiky posledných rokov, Lance Armstrong, po rekordnom siedmom víťazstve na Tour de France oznámil koniec svojej profesionálnej cyklistickej kariéry. V médiách sa už stihli objaviť informácie o jeho politických ambíciách a inklinácii k republikánskej strane, ktorú zastupuje jeho priateľ, prezident Bush...

Armstrong by sa mal vrátiť do Bushovho tímu
Lance Armstrong by mal opäť pôsobiť ako člen prezidentovho tímu monitorujúceho výskum rakoviny

CRAWFORD 10. augusta (SITA) - Americký prezident George W. Bush má v úmysle vymenovať sedemnásobného víťaza cyklistických pretekov Tour de France Lancea Armstronga späť do tímu odborníkov monitorujúcich výskum rakoviny. Armstrong už v tomto prezidentovom tíme pôsobil, svoju činnosť však ukončil 20. februára tohto roku. Trojčlenná komisia má za úlohu predkladať prezidentovi pravidelné správy o výskume rakoviny, jej rozsahu a starostlivosti o chorých. Armstrong sa po siedmom triumfe na TdF v rade rozhodol ukončiť aktívnu cyklistickú kariéru. Svoju prvú Tour vyhral v roku 1999 potom, ako sa úspešne vyliečil z rakoviny semenníkov.




Armstrong o politiku nestojí
Armstrong nad vstupom do politiky neuvažuje

WASHINGTON 15. augusta (SITA, AFP) - Fenomenálny americký cyklista Lance Armstrong poprel správy o svojom vstupe do sveta politiky a o možnej kandidatúre na kreslo guvernátora štátu Texas. Krátko po siedmom triumfe na Tour de France povedal Armstrong v rozhovore pre časopis Outside, že uvažuje o kandidatúre na post guvernátora svojho rodného štátu po roku 2006. V interview pre televíziu ABC však najúspešnejší cyklista všetkých čias svoje predchádzajúce slová označil za "viacmenej žartovné". "Najväčším problémom s politikou alebo s voľbami guvernátora tu v Austine a vôbec v Texase je, že by mi priniesli presne to, čomu som čelil doteraz - množstvo stresu a nekonečný počet dní bez mojich detí. Prečo by som napätie a čas obetovaný profesionálnej cyklistike mal vymeniť za rovnaké nepríjemnosti v politike?" povedal Armstrong, ktorému vraj odchod z ciest priniesol predovšetkým veľa slobody: "Je to niečo nové, osviežujúce, obzvlášť pociťujem voľnosť. Minulé roky som už tri týždne po skončení Tour myslel na nový ročník a na to, že ak zmeškám jeden deň, musím ho nahradiť dvoma," dodal Armstrong, ktorého blízky vzťah k americkému prezidentovi Georgovi Bushovi je neustále predmetom špekulácií o politickej kariére. "Budúcu sobotu idem do Crawfordu a spolu s prezidentom si zajazdíme na horských bicykloch. Prezident je teraz fanatickým stúpencom horských bicyklov, pre ktoré zanechal aj svoj obľúbený beh. Mnoho ľudí sa čuduje, prečo trávi prezident toľko času na svojom ranči. Horská cyklistika môže byť tou správnou odpoveďou. Poznám pár ľudí, ktorí s ním jazdili a môžem vám povedať, že je v pretekárskej kondícii," prezradil Armstrong.




Armstrong bude jazdiť s Bushom
Sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong si zmeria sily s prezidentom Bushom na horských bicykloch

CRAWFORD 16. augusta (SITA) - Sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong absolvuje spolu s americkým prezidentom Georgom Bushom jazdu na horských bicykloch, ktorá sa uskutoční v okolí Bushovho ranča v texaskom Crawforde nasledujúci víkend. "Je to pre mňa vysnívaný scenár. Prezident Bush jazdí dlho, je fanatikom do horských bicyklov. Počas oddychu na ranči je ho na bicykli dosť často vidieť. Poznám pár ľudí, ktorí s ním jazdili a môžem vám povedať, že je v pretekárskej kondícii," povedal Armstrong. Americký cyklista zároveň poprel správy o svojom vstupe do sveta politiky a o možnej kandidatúre na kreslo guvernátora štátu Texas. Krátko po siedmom triumfe na Tour de France povedal Armstrong v rozhovore pre časopis Outside, že uvažuje o kandidatúre na post guvernátora svojho rodného štátu po roku 2006. V interview pre televíziu ABC však najúspešnejší cyklista všetkých čias svoje predchádzajúce slová označil za "viacmenej žartovné".



Pod čiarou: Osobne si myslím, že o Lancovi Armstrongovi ako politikovi budeme ešte veľa počuť, pochybujem, že by nevyužil svojho mediálneho postavenia a kontaktov. A keď sa o niečom píše v agentúrach, aspoň z 1% to zvykne byť pravda. Snáď to bude niečo znamenať aj pre cyklistiku. Ak ju predtým, po ďalšom páde na ranči a rozrazenej brade, nezruší pán najvyšší...
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Za éru nekontrolovaného dopingu, ktorej hlavným protagonistom bol Američan Lance Armstrong, nesie z veľkej časti zodpovednosť aj nesprávne vedenie svetovej cyklistiky v predmetných rokoch.
keyboard_arrow_up