Saganovo Cannondale na Vuelte druhé v tímovej časovke

Peter Sagan s kolegami z družstva Cannondale obsadil 2. miesto v tímovej časovke na 12,6 km v Jereze de la Frontera na pretekoch Vuelta a Espaňa. Dvadsaťštyriročný Žilinčan už vie, aké je to vyhrať na Vuelte, pri svojom doteraz jedinom štarte v roku 2011 sa tešil z troch triumfov. Jazdci Cannondale so Saganom zvládli trať za 14:19 min a o šesť sekúnd prehrali so zoskupením Movistar.

Španielske družstvo malo vydarenú druhú polovicu časovky, na medzičase zaostávalo za Cannondale o 5 sekúnd, posledných 6,1 km však zvládlo o 11 sekúnd rýchlejšie ako taliansky tím. Tretiu priečku obsadilo zoskupenie Orica GreenEdge. Prvým vedúcim mužom 69. ročníka Vuelty sa stal Jonathan Castroviejo, ktorý ako prvý prešiel z družstva Movistar cez cieľovú pásku.

La Vuelta 2014 prezentácia tímu Cannondale


Posledný 1 km



Sagan je celkovo jedenásty. Druhý slovenský zástupca Martin Velits bol s Omegou Pharma - Quick Step piaty, Púchovčan prišiel do cieľa so stratou na svojich kolegov a celkovo je s odstupom 26 sekúnd 70. Castroviejo si oblečie červený dres vedúceho muža Vuelty druhýkrát v kariére. V roku 2012 ho mal na sebe rovnako po triumfe v tímovej časovke. "Na Vuelte máme veľkú motiváciu, keďže máme v tíme Alejadra Valverdeho i Naira Quintanu. Sme veľmi spokojní s dnešným výkonom, nečakali sme, že by sme mohli vyhrať. Bola to ťažká a technicky náročná časovka. Dali sme do toho všetko, išli sme výborne a výsledok nás trocha prekvapil," uviedol v prvej televíznej reakcii Castroviejo.

Dvojica Valverde, Quintana získala v tímovej časovke na svojich najväčších súperov v boji o celkové prvenstvo cenné sekundy. Rigoberto Urán stráca jedenásť, Alberto Contador devätnásť, Samuel Sánchez 21, Christopher Froome 27 a Joaquín Rodríguez 38 sekúnd.

Výsledky - Vuelta a Espaňa

1. etapa (Jerez de la Frontera - Jerez de la Frontera, tímová časovka na 12,6 km): 1. Movistar 14:13 min, 2. Cannondale +6 s, 3. Orica GreenEdge +6, 4. Trek Factory +9, 5. Omega Pharma - Quick Step +11, 6. Giant Shimano +16

Poradie po 1. etape

1. Jonathan Castroviejo (Šp.) Movistar 14:13, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 3. Andrey Amador (Kost.) Movistar, 4. Imanol Erviti (Šp.) Movistar, 5. Javier Moreno (Šp.) Movistar, 6. Nairo Quintana (Kol.) Movistar, ... 11. Peter Sagan (SR) +6 s, 70. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick Step +26
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up