Zdroj: facebook.com/jozefmetelka

Slovenský reprezentant Jozef Metelka obsadil druhé miesto v časovke jednotlivcov na majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v americkom Greenville. Metelka v kategórii postihnutia MC4 zaostal v cieli 24,9 km dlhej časovky o 5,95 s za Čechom Jiřím Bouškom. Pred bronzovým Rusom Sergejom Pudovom mal náskok 18,65 s.

Metelka prišiel o časť ľavej dolnej končatiny po motocyklovej havárii v marci 2009 počas štúdia športového koučingu na Oxford Brookes University v Anglicku.

"Metelka rozšíril svoju tohtoročnú zbierku medailí z majstrovstiev sveta o tretie striebro a udržiava si fantastickú bilanciu. Každý štart na MS dosiaľ premenil na medailu - na dráhových MS v mexickom Aguascalientes získal 1 zlatú a dve strieborné medaily," informoval vedúci slovenskej výpravy na MS v Greenville Branislav Režňák.

Medaila

Slovenský Tandem Vladislav Janovjak - Róbert Mitošinka (kategória MB) skončil v časovke na 14. mieste. Zvíťazila talianska dvojica Ivano Pizzi - Luca Pizzi, za ktorou Slováci zaostali o 1:55,07 min. V sobotu sa predstaví v časovke ďalšia slovenská zástupkyňa na MS Anna Oroszová (WH3, handbike).

Výsledky:

Časovka (24,9 km) - kategória MB:

1. Ivano Pizzi, vodič Lucca Pizzi (Tal.) 31:26,98 min, 2. Vincent Ter Schure, vodič Timo Fransen (Hol.) +13,79, 3. Marcin Polak, vodič Michal Ladosz (Poľ.) +22,54, ... 14. Vladislav Janovjak, vodič Robert Mitošinka (SR) +1:55,07

Časovka (24,9 km) - kategória MC4:

1. Jiří Bouška (ČR) 33:24,33 min, 2. Jozef Metelka (SR) +5,95, 3. Sergej Pudov (Rus.) +24,60

Na ďalších pretekoch mal Jozef Metelka aj smolu

Slovenský cyklista Vladislav Janovjak s pilotom Róbertom Mitošinkom obsadil v pretekoch skupiny MB - tandemoch zrakovo postihnutých na majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v americkom Greenville 11. miesto. Slováci sa pokúšali v závere o nástupy, ich ataky však zachytil pelotón. Z titulu sa napokon tešili Španieli Carlos González García a Noel Martin Infante.

Smolu mal v pretekoch skupiny MC4 jazdcov s podkolennou amputáciou Jozef Metelka. Pre defekt musel odstúpiť v šiestom z ôsmich kôl. Smolu mali aj ďalší favoriti, Rumun Karol Eduard Novak spadol v siedmom a Čech Jiří Ježek v poslednom ôsmom kole. Čecha po hrozôstrašnom páde v záverečnom šprinte museli odviezť do nemocnice s ťažkými zraneniami. Preteky vyhral Talian Michele Pittacolo.

[Foto na úvode: facebook.com/jozefmetelka]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Aj bežní cyklisti majú majstrovstvá sveta ako profesionáli, my sme sa boli porovnať na UCI Gran Fondo World Championships – Trento 2022.
keyboard_arrow_up