Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v pretekoch Svetového pohára v cross country horských cyklistov v belgickom Houffalize na 36. mieste, keď za víťaznou Kanaďankoi Catharine Pendrelovou zaostala o takmer osem minút. Medzi mužmi triumfoval Julien Absalon z Francúzska, Michala Lamiho klasifikovali v ôsmej desiatke.
Sagan skončil tretí na AGR a je druhý v rebríčku UCI

Sagan skončil tretí na AGR a je druhý v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol ďalší výborný výsledok, na nedeľňajších pretekoch série WorldTour Amstel Gold Race finišoval na 3. mieste. Dvadsaťdvaročný Žilinčan si do svetového rebríčka pripísal ďalších 50 bodov. Sagan predviedol v náročných pretekoch medzi Maastrichtom a Valkenburgom, ktoré merali 260,4 km, skvelý výkon.
Drift HD kamera - megatest časť 1.

Drift HD kamera - megatest časť 1.

Zhruba štyri týždne dozadu som nahovoril moju manželku aby sme sa šli spolu pozrieť na „Outdoor Show“ – výstavu ktorá tu bola počas dvoch víkendových dní otvorená. Ako som sa tak poflakoval pomedzi stánky naďabil som na jeden kde aj niečo reálne ponúkali a nie len letáky s adresou biznisu, alebo letákmi zahraničnej dovolenky. Konkrétne ponúkali Point-Of-View kamery (zaužívaná skratka je POV).
Peter Sagan: ,,Amstel Gold je náročná klasika.“

Peter Sagan: ,,Amstel Gold je náročná klasika.“

Po sérií ,,kockových“ jarných klasík, sa cyklisti presunuli do metropoly Holandska, kde ich čaká v nedeľu 47. ročník Amstel Gold Race (256,5 km). Štart je predpoludním na Market Square v Maastrichtu a cieľ na známom kopci Cauberg v mestečku Valkenburg.
Cyklomaratón Medzihorím Partizánske 2012 PR článok

Cyklomaratón Medzihorím Partizánske 2012

Prinášame propozície prvého kola Cyklomaratónskej Série 2012 - Cyklomaratónu Medzihorím, ktorý sa uskutoční o niečo vyše týždňa 21.4.2012. Pripravené sú tri trate - 70km, 50km a 26km.
Viedenský dom Planungswerkstatt sa od 12. apríla premení na Cyklodom

Viedenský dom Planungswerkstatt sa od 12. apríla premení na Cyklodom

Hlavnou témou netradičného projektu bude až do 25. októbra cyklistika vo Viedni. V Cyklodome nájdu záujemci od pondelka do piatka technické aj praktické informácie o mestskej cyklistike, aktuálny týždenný program a vyskúšať si môžu aj rôzne typy bicyklov. Pravidelne tu Viedenčania nájdu blšie trhy bicyklov, kurzy opráv či bezplatné technické testy. Medzi iným si v pohodlnej lounge môžu prečítať aj cykloliteratúru.
Peter Sagan nečakane nastúpil na štart, Juraj Sagan 27.

Peter Sagan nečakane nastúpil na štart, Juraj Sagan 27.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa po stredajšom nepríjemnom páde nečakane postavil na štart štvrtkových pretekov GP de Denain vo Francúzsku, ktoré však v nepriaznivom počasí nedokončil. Jeho brat a tímový kolega v Liquigas-Cannondale Juraj finišoval na 27. mieste. Peter Sagan si v stredu pri páde na pretekoch Fleche Brabante doudieral koleno, bok a oškrel chrbát. Pôvodne na GP de Denain nemal štartovať.
Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO PR článok

Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO

Na úvod sezóny sa Michal Lami a František Lami zúčastnili na dvoch pretekoch v zahraničí s cieľom vylepšiť postavenie Slovenska aj svoje vlastné v rebríčku UCI. Pre mladšieho z bratov, Františka, to boli prvé štarty medzi mužmi po prechode do kategórie U23.
Peter Sagan v Belgicku spadol, ďalšie 3 roky v Liquigase

Peter Sagan v Belgicku spadol, ďalšie 3 roky v Liquigase

Cyklistické preteky v Belgicku Fleche Brabante vyhral Francúz Thomas Voeckler (Team Europcar) časom 4:49:07 h. Bratia Saganovci mali smolu a preteky nedokončili.
Kolář v Maroku so životným úspechom

Kolář v Maroku so životným úspechom

Slovenský cyklista Michael Kolář, pôsobiaci v tíme Dukla Trenčín Trek, si vo štvrtok na marockej jednorazovke s názvom Challenge Ben Guerir vyjazdil životný úspech. V špurte vedúcej skupiny si vybojoval druhé miesto, za ktoré získal cenných 30 UCI bodov. Podujatie je zaradené do druhej kategórie kalendára UCI Africa Tour a 19-ročný Slovák na ňom štartoval premiérovo.
Peter Sagan figuruje v rebríčku WorldTour na 5. mieste

Peter Sagan figuruje v rebríčku WorldTour na 5. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní svetového rebríčka WorldTour po nedeľňajších pretekoch Paríž - Roubaix a celotýždňovom podujatí Okolo Baskicka na 5. priečke. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale na podujatí neštartoval. Žilinčan v doterajšom priebehu sezóny na elitných pretekoch nazbieral 179 bodov.
Tom Boonen víťazom Pekla Severu, Sagan rád že došiel PR článok

Tom Boonen víťazom Pekla Severu, Sagan rád že došiel

Klasické náročné cyklistické preteky Paríž-Roubaix (255 km) vyhral po štvrtý raz 31-ročný Belgičan Tom Boonen časom 5:55:22, ktorý na úvod sezóny je skutočne v skvelej forme. Svoj triumf na jubilejnom 110. ročníku nazývanom aj ,,Peklo severu", si vychutnal po 53-kilometrovom sóle, keď za sebou nechal Francúza Sebastiana Turgota (+1:39 min) a Taliana Alessandra Ballana (BMC Racing Team).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up