Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Slovenský cyklista Peter Sagan sa po sobotňajšom odstúpení z pretekov Vuelta a Espaňa začne pripravovať na majstrovstvá sveta v Ponferrade, preteky elite sú na programe v nedeľu 28. septembra. Sagan bral Vueltu predovšetkým ako prípravu na svetový šampionát, v pelotóne príliš nevyčnieval a na rozdiel od júlovej Tour de France nehýril až takou aktivitou.

Práve pre jeho výkony na španielskych cestách sa objavili pochybnosti, či sa dokáže presadiť na tohtoročnom svetovom šampionáte.

"Peter je taký dobrý, že je favoritom každých pretekov, hoci nemusí byť v najlepšej forme," uviedol pre VeloNews športový riaditeľ tímu Cannondale Mario Scirea a doplnil: "Zjavne na Vueltu neprišiel v najlepšej forme, ale zo dňa na deň sa zlepšoval." Sagana po sezóne čakajú viaceré zmeny a presun do tímu Tinkoff-Saxo.

Na svetovom šampionáte v Španielsku by mala trať sedieť práve jazdcom typu Sagana. V každom kole čakajú na cyklistov dve menšie stúpania, čo by mohlo potrhať pelotón a v závere dať šancu adeptom s dostatočnou silou v krátkych kopcoch a so šprintérskymi kvalitami. Vo vrcholnej forme by nemal Sagan chýbať vpredu, teraz však niektorí zahraniční odborníci pochybujú, či sa mu to podarí. Navyše, na rozdiel od iných popredných krajín nebude mať 24-ročný Žilinčan dostatočnú podporu tímu. Na svetovom šampionáte sa predstavia iba traja slovenskí zástupcovia, nominácia bude známa v týždni po Vuelte. Istotu okrem Petra Sagana by mal mať aj Peter Velits.

"Pre Petra Sagana bude na svetovom šampionáte veľkým problémom, že má malý tím. Nebude sa môcť podieľať na kontrolovaní pretekov, nebude mať takú podporu ako Nemci či Španieli. Musí preto jazdiť inteligentne. Musí sa snažiť pripojiť k inému tímu, využiť jeho prácu a pokúsiť sa vyhrať v šprinte. Samozrejme, nemôže zachytávať útoky iných," doplnil pre VeloNews Scirea.



V Ponferrade budú medzi favoritov patriť najmä Fabian Cancellara či John Degenkolb. Obaja vedia skvele zajazdiť klasické jednodňové preteky. "Trasa v Ponferrade je perfektná pre Sagana, ale sú tam ďalší, ktorí vyzerajú byť silní. Fabian Cancellara bude na tom dobre, tiež jazdci ako Degenkolb. Vidím malú skupinu favoritov, čo je pre Sagana skvelé," doplnil pre VeloNews Scirea.

Prezentácia tímu Cannondale na Vuelte 2014

[Foto na úvode: facebook.com/PeterSagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up