Po vzájomnom pästnom súboji počas etapy vylúčili z Vuelty Brambillu a Rovného

Po vzájomnom pästnom súboji počas etapy vylúčili z Vuelty Brambillu a Rovného

Cyklisti v pondelkovej kráľovskej etape pretekov Vuelta a Espaňa nebojovali len nohami, ale aj päsťami. V jednom z únikov sa dostali najskôr do slovnej a potom aj ručnej výmeny názorov Giancluca Brambilla z tímu Omega Pharma-Quick Step a Ivan Rovnyj z Tinkoff-Saxo.

V predposlednom stúpaní dňa asi 37 km pred cieľom televízne kamery odhalili, ako si obaja cyklisti vymieňajú údery.


Taliana Brambillu pravdepodobne nahnevalo, že Rus sa snažil spomaliť vedúcu trinásťčlennú skupinu a nejazdil aktívne. Rovnyj požiadal športového riaditeľa v mechanickom aute po šarvátke o nové okuliare. Brambilla sa potom dostal s tímovým kolegom Woutom Poelsom a Alessandrom De Marchim z Cannondalu do úniku. Rozhodcovská jury sa ho však po krátkej porade rozhodla diskvalifikovať z pretekov, pričom ho stiahli z trate asi 25 km pred cieľom. Brambilla na vylúčenie zareagoval nespokojnými gestami rúk a na jeho tvári bolo vidieť veľkú frustráciu. Neskôr podobný osud postihol aj Rovného, ešte predtým však pomohol lídrovi svojho tímu Albertovi Contadorovi vrátiť sa do vedúcej skupiny.

V roku 1995 sa odohrala na Vuelte väčšia bitka


Kráľovskú etapu zo San Martín del Rey Aurelio na vrchol La Farrapona v nadmorskej výške 1705 m vyhral Španiel Alberto Contador a upevnil si vedenie v celkovej klasifikácii.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vuelta a Espaňa 2022 - mladá krv opäť úraduje

Vuelta a Espaňa 2022 - mladá krv opäť úraduje

Úprimne sa rovno priznám, že Vuelta nikdy nefigurovala medzi pretekmi, na ktoré by som „čumel“ od začiatku do konca s tvárou prilepenou na televízore, vždy sa mi ušlo len pár etáp.
WeLoveCycling - všetko o najslávnejších pretekoch sezóny PR článok

WeLoveCycling - všetko o najslávnejších pretekoch sezóny

Počas roka 2019 sme boli svedkami krásnych súbojov počas veľkých trojtýždňových pretekov. Áno, máme na mysli Giro d´Italia, Tour de France či španielsku Vueltu.
Skončil sa 74. ročník slávnej a náročnej Vuelty – čo sa udialo?

Skončil sa 74. ročník slávnej a náročnej Vuelty – čo sa udialo?

Aj keď sa mnohí z nás už sústredia na majstrovstvá sveta a vrchol sezóny videli v Tour de France, predsa len nehodno opomenúť také podujatie, akým je Vuelta. 21 etáp s náročným profilom aj tento rok prinieslo mnohé momenty, ktoré sa zapíšu do histórie cyklistiky.
keyboard_arrow_up