Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v nedeľu na 2. mieste na ďalších klasických jednodňových pretekoch seriálu WorldTour Gent - Wevelgem. V hromadnom špurte vedúcej skupiny po 234,6 km zdolal jazdca tímu Liquigas-Cannondale iba Belgičan Tom Boonen. Sagan si pripísal 60 bodov do svetového rebríčka.
Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Belgičan Tom Boonen sa stal piaty raz v kariére víťazom pretekov E3 Prijs-Vlaanderen v okolí belgického Harelbeke, ktoré tento rok merali 203 km. V špurte hlavnej skupiny sa cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step presadil pred Španielom Óscarom Freirem a Rakúšanom Bernhardom Eiselom. Boonen triumfom nadviazal na svoje predchádzajúce štyri úspechy na tomto podujatí WorldTour z rokov 2004 až 2007. Slovák Peter Sagan skončil v pelotóne na 14. mieste.
Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Európska cyklistická únia (UEC) udelila na svojom kongrese v španielskom meste Segovia cyklistickému klubu EPIC Dohňany prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011". Toto ocenenie pre dedinku s necelými 2000 obyvateľmi neďaleko Púchova vyvstalo na základe hodnotenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a spomenutej UEC.
Marcové číslo Cyklistickej dopravy

Marcové číslo Cyklistickej dopravy

Vážení priatelia, dovoľujeme si vám oznámiť, že vyšlo marcové číslo Cyklistickej dopravy. Viac v článku.
Peter Sagan pred náročnými belgickými klasikami PR článok

Peter Sagan pred náročnými belgickými klasikami

Slovenský cyklista Peter Sagan po skvelom štvrtom mieste na nedávno skončených pretekoch Miláno – San Remo pokračuje v ďalších klasikách po belgických cestách. Už v piatok 23. marca sa predstaví na belgickej klasike World Tour 4. kategórie E3 Prijs Vlaanderen – Harelbeke, kde posledné dva roky zvíťazil Švajčiar Fabian Cancellara a v rokoch 2004 – 2007 dokonca štyrikrát po sebe triumfoval domáci jazdec Tom Boonen.
Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Cyklistické preteky Giro d´Italia sa v najbližšom období neuskutočnia na území Slovenska. Hoci bratia Velitsovci a Saganovci robia na športovom poli Slovensku dobrú reklamu a cyklistický klub EPIC Dohňany dosiahol za usporiadanie vlaňajších majstrovstiev Európy v horskej cyklistike veľký organizačný a diplomatický úspech (Európska cyklistická únia /UEC/ jeho zástupcom udelila na svojom nedávnom kongrese v španielskom meste Segovia prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011", pozn.), na priame sledovanie aktérov Gira na slovenských cestách si priaznivci a fanúšikovia cyklistiky bude musieť ešte počkať.
Anketa MTBiker.sk - váš názor nás zaujíma

Anketa MTBiker.sk - váš názor nás zaujíma

Pri tvorbe stránky MTBiker.sk sa často spoliehame na dáta - ktoré sekcie navštevujete, koľko stránok pozriete, koľko času strávite na stránke... Aj vďaka tomu sme sa stali najväčšiou MTB stránkou na Slovensku. Dáta však nie sú všetko a tak by sme radi počuli váš názor. V článku nájdete formulár, ktorý vám zoberie 5 minút. Ďakujeme!
Slovenský pohár DH 2012

Slovenský pohár DH 2012

Komisia SZC MTB DH/4X schválila finálnu verziu súťažného poriadku pre Slovenský pohár v zjazde. V pravidlách je niekoľko viac či menej významných zmien, ktoré vám prinášame v skratke, avšak odporúčame prečítať celé...
Víťazstvá pre Schurtera a Wloszczowskú

Víťazstvá pre Schurtera a Wloszczowskú

Výsledky víkendových súťaží v cross country a zjazde na úvodných pretekoch Svetového pohára 2011/2012 v horskej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu:
Triumf Gerransa na Miláno - San Remo, P. Sagan štvrtý

Triumf Gerransa na Miláno - San Remo, P. Sagan štvrtý

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil výborné 4. miesto v sobotňajších prestížnych pretekoch Miláno - San Remo, ktoré sú najdlhšou a jednou z najprestížnejších jednodňových klasík na svete. Na 103. ročníku tradičných jarných pretekov čakalo na cyklistov 298 km, ktoré viedli väčšinou po rovine, ale nechýbali ani menšie kopce.
Barényi vyhral záverečnú etapu Okolo Kamerunu

Barényi vyhral záverečnú etapu Okolo Kamerunu

Slovenský cyklista Milan Barényi vyhral sobotňajšiu záverečnú 8. etapu pretekov Okolo Kamerunu, ktorá viedla z Poumy do hlavného mesta krajiny Yaoundé. Barényi sa presadil v špurte celého pelotónu, ktorý v závere zlikvidoval únik štvorčlennej skupiny aj s ďalším členom CK Banská Bystrica Pavlom Polievkom.
Peter Sagan medzi favoritmi pretekov Miláno - San Remo

Peter Sagan medzi favoritmi pretekov Miláno - San Remo

Slovenský cyklista Peter Sagan bude patriť medzi favoritov sobotňajších prestížnych pretekov Miláno - San Remo, ktoré sú najdlhšou a jednou z najprestížnejších jednodňových klasík na svete. Na 103. ročníku tradičných jarných pretekov čaká na cyklistov 298 km, ktoré vedú väčšinou po rovine, ale nechýbajú ani menšie kopce, v ktorých sa najmä v závere môže pelotón trhať.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up