Dresy Kolumbijčaniek vo farbách tela pobúrili aj šéfa UCI

Prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson označil dresy ženského cyklistického tímu z Kolumbie v telových farbách za neakceptovateľné. Cyklistky z Kolumbie nastúpili ako členky tímu IDRD Bogota Humana San Mateo Solgar na nedávne preteky Okolo Toskánska, na ktorých sa pripravovali na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Ponferrade, v dresoch, ktoré mali telové farby od pásu po stehná. "Podľa všetkých štandardov slušnosti je to neakceptovateľné oblečenie," reagoval prezident UCI Cookson na sociálnej sieti Twitter.

"UCI zašle list Kolumbijskej federácii s pripomienkou o jej zodpovednosti za kontrolu klubových dresov, s ktorými ich športovci súťažia na medzinárodnej úrovni," uvádza sa v stanovisku UCI.

Dres

Zatiaľ nie je isté, či si kolumbijské družstvo oblečie podobné dresy aj na svetovom šampionáte v španielskej Ponferrade, ktorý sa začína najbližšiu nedeľu tímovými časovkami. Na sociálnych sieťach sa o dresoch diskutuje. "Mnohým, ktorých toto oblečenie pobúrilo odkazujem, že situáciu riešime," doplnil Cookson.

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
keyboard_arrow_up