RIDE 2005 - Pozvánka na Finále SP, DH Camp & Fotoškolu v Podkoniciach

RIDE 2005 - Pozvánka na Finále SP, DH Camp & Fotoškolu v Podkoniciach

Vyvrcholenie Slovenskej DH sezóny v Podkoniciach sa blíži!
Informácie o Finále Slovenského pohára, o DH tréningovom campe
a o Fotoškole nájdete v tejto pozvánke

Via Carpathia DOWNHILL RIDE 2005

V sobotu, 17. septembra sa v Podkoniciach koná 5. ročník DH pretekov – Finále Slovenského pohára s medzinárodnou a hobby účasťou. Základné informácie nájdete v propozíciách (.pdf), táto pozvánka sa týka viac-menej noviniek oproti minulým ročníkom.

Plagát Via Carpathia DOWNHILL RIDE 2005
Kliknutím na plagát VC DH RIDE 2005 si stiahnete wallpapier (šírka 1024pix)

Trať sa oproti roku 2004 nezmenila, všetky hlavné letecké pasáže ostávajú: Lowflyer, Heliporter, Gumopuška (skoky bude možné obísť). Vyčistili sme horu pod dopadom z Lowflyera – kto po dopade nevyberie zákrutu, už sa nebude váľať v kríkoch a šípoch, ale na čistinke " title=" Informačné „helmové“ video trate je tu.

Novinka v časovom harmonograme je už v piatok - tréningová „hodina pre najlepších“ od 17 do 18.00h. Poslúži najrýchlejším jazdcom z každej kategórie, aby mohli trénovať trať v plnej rýchlosti so zníženým rizikom. Tu je zoznam jazdcov, ktorí majú v tomto čase povolený tréning.

Prihlasovanie na preteky:
1. na www.ride.sk od 1. do 14.9.2005 do 20:00h. (je to lacnejšie o 200 Sk)
2. osobne pri prezentácii 16. alebo 17.9.2005.

Nepovinnou súčasťou online prihlášky je anketa, ktorej účelom je perspektívne zvýšiť kvalitu pretekov. Po uzávierke online prihlášok prebehne losovanie troch výhercov o štartovné a vývozné zadarmo. To ale nie je všetko! Každý, kto vyplní anketu, získa zadarmo vstup na party (s predložením licencie pri vstupe) + lístok do tomboly s nasledovnými cenami: full-face prilba AGV RC4, predstavec BBB, iné bike-doplnky, ale aj „praktickejšie“ veci ako kartón piva, či fľaša slivovice... Ďalšie ceny získajú aj diváci a obidve tomboly vyhodnotíme o 1:00h rannej. Už sa tešíte? " title="

Dúfam, že každý pretekár zodpovedne vyplní anketu nielen pre ceny v tombole, ale hlavne pre zvýšenie úrovne pretekov.

Niektoré z cien v tombole na party

Podmienky štartu: kategórie Hobby majú všetky chrániče povinné. Kategórie s licenciou majú povinnú iba plnú prilbu. Odporúčam komplet vybavenie pre všetkých, pretože váľať sa po skalách v 70km/h väčšinou nezanechá len škrabanec... K dispozícii bude síce 15 zdravotníkov, ale nech radšej oddychujú... " title="

Na štarte bude zabezpečený free servis, čo znamená, že mechanik s komplet výbavou bude riešiť prípadné výpadky techniky. Takže, ak Vám na poslednú chvíľu vyfučí pred štartom koleso, alebo povolí „kufor“ na tretre, nemusíte stresovať - chlap to spraví! K dispozícii budú aj náhradné duše, plášte a niektoré základné diely (materiál sa platí). V cieli bude zabezpečený kompletný servis a predaj nielen náhradných dielov, ale aj „handier“ či základných chráničov.

Info pre divákov z B. Bystrice: 17.9. bude zabezpečená mimoriadna autobusová linka. Odchody: 12:15h z Autobusovej stanice BB (č. 18)" title="8) a späť o 17:30h z Podkoníc. Cena jednosmerného cestovného lístka: 30Sk (trasa BB - Podkonice). Autobus bude označený plagátom pretekov a stáť bude okrem AS BB a Podkoníc aj na Mýte a v Slovenskej Ľupči.

Príďte si zalietať aj Vy! Ak nie ako pretekár, tak ako divák. Môžete sa odlepiť od zeme pri bufete na Koniciach: pretekári na skoku Heliporter a diváci za pomoci drinkov. A večer o 21:00h všetci spolu na ride party! ;o Od divákov očakávame silný hlas, rapkáče a liatovce. Yeah!

Do pretekov ostávam s pokrikom: Poďme spolu lietať! Pozri, ja už letím...

Pišta Čeman – rider & šéf VC DH RIDE 2005

PS: Najhorúcejšie info o pretekoch fičí na www.ride.sk (v štyroch jazykoch!) a na stránkach internetových partnerov pretekov: www.mtbiker.sk (pre SR), www.dolekop.com (pre ČR) a www.dh-zone.com (pre PL).

RIDE DOWNHILL TRAINIG CAMP

Tento rok organizujeme prvý tréningový DH Camp na Slovensku! V DH škole sa prihlásení podľa úrovne naučia základy zjazdovania, alebo aj pokročilé techniky. Lektorom je tréner a bývalý reprezentant SR v DH Štefan Čeman. Dozviete sa o jazde, tréningu, výžive, prvej pomoci, servise a podobne. Vyvrcholením campu a otestovaním naučených schopností budú preteky Finále SP 17.9.2005. Jazdiť sa bude na tratiach Podkonice – Pohárová a Podkonice – Taxis (doteraz oficiálne nevypustená hyper-technická trať). Camp začína v utorok 13.9 o 15:00 a končí vo štvrtok večer. V piatok je tréning organizovaný v rámci pretekov. Informácie pre serióznych záujemcov získate na camp@ride.sk.

SPORT/ACTION/REPORTAGE PHOTOGRAPHY WORKSHOP

Fotoškola je organizovaná v spolupráci RIDE Slovakia, Via Carpathia, Inc. a Dom Fotografie Poprad. Lektorom je víťaz Czech Press Photo Award - Ján Matula (je to aj autor fotografií použitých na plagátoch DH v Podkoniciach od roku 2002). Účastníci dielne sa dozvedia o tvorbe reportážnej, spravodajskej a športovej fotografie. Prejdú základnými požiadavkami na techniku, porovnajú výhody a nevýhody digitálneho alebo analógového záznamu, problematiku prirodzeného svetla verzus umelého osvetlenia a použitia bleskov. V teréne budú hľadať ideálne stanovište fotografa pre vytvorenie žiadaného obrázku. Študenti tejto dielne by mali dobre alebo vynikajúco ovládať svoj fotoaparát, mala by to byť zrkadlovka či už analógová alebo digitálna. Budú sa fotografovať tréningy jazdcov na bicykloch a Medzinárodná šesťdňóvá súťaž enduro motocyklov v Považskej Bystrici. Posledné fotografovanie bude zamerané na Finále SP v zjazde na horských bicykloch. Výsledky práce fotografov budú zverejnené na www.ride.sk. Viac informácií o fotoškole získate na hotoschool@ride.sk">photoschool@ride.sk, alebo na info@viacarpathia.com.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Pozvánka: Mesiac jún - leto začína nabitým kalendárom

Pozvánka: Mesiac jún - leto začína nabitým kalendárom

Jar máme takmer za sebou a dúfajme, že už aj teploty budú viac letné. Nabitý kalendár značí, že v júni sa bude vo veľkom pretekať.
keyboard_arrow_up