Na MS v talianskom Livigne 17 Slovákov

Na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v horskej cyklistike a cyklotriale sa v talianskom horskom stredisku Livigno predstaví sedemnásť slovenských reprezentantov. Sedem Slovákov bude štartovať v krose, šesť v zjazdových disciplínach a štyria sa predstavia v triale.

Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v talianskom Livigne (31. augusta - 4. septembra 2005)

LIVIGNO 30. augusta (SITA) - Na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v horskej cyklistike a cyklotriale sa v talianskom horskom stredisku Livigno predstaví sedemnásť slovenských reprezentantov. Sedem Slovákov bude štartovať v krose, šesť v zjazdových disciplínach a štyria sa predstavia v triale. Práve v triale má Slovensko najvážnejšie medailové ambície. "Šancu byť na stupni víťazov má Peter Barták, ktorý sa na svetových šampionátoch umiestňuje pravidelne do piateho miesta. Pred rokom bol dokonca po prvom finálovom kole prvý, ale chyba rozhodcu ho obrala o medailové umiestnenie. Pre zostávajúcu trojicu by bolo úspechom aj desiate miesto, ale veríme v účasť v sedemčlennom finále," povedala predsedníčka Slovenskej cyklotrialovej únie Anna Šidlíková. Medzi zjazdármi má najvyššie ambície Filip Polc, ktorý sa vo four crosse pravidelne umiestňuje v pretekoch Svetového pohára medzi absolútnou svetovou špičkou. Navyše trať zjazdu dôverne pozná, keďže v roku 2001 na nej získal titul majstra Európy. "Uvidíme ako to dopadne. Polc má skutočne dobrú sezónu a v minulých pretekoch naznačil aj rast formy v zjazde. Ak by nemal problémy so zranením, mohol byť ešte ďalej, ale napriek všetkému sa vrátil do svetovej špičky," komentoval reprezentačný tréner Tomáš Vrbovský. Medzi krosármi budú štartovať so šancou na dobré umiestnenia v kategórii junioriek Johana Šovčíková a Verona Šovčíková, ktorá bola na tohtoročných ME ôsma.

Nominácia Slovenska na MS v horskej cyklistike a triale v talianskom Livigne:

Cross country:
Ženy: Janka Števková
Muži do 23 rokov: Lukáš Hanus, Martin Kostelničák
XC- juniorky: Verona Šovčíková, Johana Šovčíková, Katarína Uhláriková
Juniori: Róbert Gavenda

Zjazd:
Filip Polc (zjazd, 4X), Katarína Šišková (zjazd, 4X), Matej Vitko (4X), Tomáš Pagáč (zjazd juniorov, 4X), Helena Bošková (zjazd), Marek Peško (4X)

Cyklotrial:
Elite 26´´: Štefan Pčola, Ján Šidlík
Elite 20´´: Peter Barták, Peter Muziga

Program MS v horskej cyklistike a triale v talianskom Livigne:
Streda (31. augusta): cross country - štafety (13.00)
Štvrtok (1. septembra): cross country - juniorky (9.30), juniori (12.00)
Piatok (2. septembra): cross country - muži do 23 rokov (13.00), cyklotrial - ženy (elite 20´´ a 26´´, 13.00), zjazd: 4X (kvalifikácia, 18.00)
Sobota (3. septembra): zjazd - juniori (10.30), ženy (12.30), muži (13.30), 4X (20.30)
Nedeľa (4. septembra): cyklotrial - muži (juniori a elite 20´´, 10.00, juniori a elite 26´´, 13.30), cross country - ženy (11.00), muži (14.15)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Dnes som si pre vás pripravil reportáž z mojich prvých pretekov tejto sezóny. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi darilo.
keyboard_arrow_up