Španielska Andalúzia - dych vyrážajúce El Caminito del Rey

Tak k nám dorazila jeseň. Aj keď jeseň tu v Andalúzii je asi ako skoré leto v končinách strednej Európy. Všetko začína opätovne ozelenievať, ozývajú sa jesenné dažde, príroda sa prebúdza z dlhého sparného leta. Jeseň nám však umožňuje opätovne navštevovať miesta, v ktorých cez leto býva veeeľmi horúco na to, aby sme sa k nim vybrali na bicykli.

Tak sme si jednu takúto cyklotúru pripravili a nádherne aj vychutnali. Nebudem klamať ak poviem, že toto je jedno z najkrajších miest v Andalúzii, ktoré navštevuje množstvo turistov (aj keď hlavná atrakcia je ešte uzatvorená a rekonštruuje sa). Slávna via ferrata, Caminito del Rey. Históriou opradená turistická cesta pre odvážlivcov, v dĺžke 4 km, tiahnúca sa vo výške cca 100 m nad zemou, ktorá bola postavená v rokoch 1901-1905. Jedna z najnebezpečnejších a najkrajších trás vo svete označovaných ako Via Ferrata. V súčasnosti je z dôvodu celkovej rekonštrukcie táto cesta uzavretá a otvorená bude opäť v roku 2015 po celkovej rekonštrukcii za cca 5 miliónov eur.....

foto
Táto nádherná trasa si vyžiadala niekoľko ľudských životov, poväčšine hazardérov, ktorí nerešpektovali zákaz vstupu, keďže po viac ako 100 ročnom používaní bolo potrebné trasu kompletne zrekonštruovať. Počas dlhého obdobia používania došlo k rozpadávaniu betónu, zhrdzaveniu oporných železobetónových podláh a zábradlí.

Zábradlie
My sme sa však nechceli vydať cestou nerozumných odvážlivcov a tak sme toto nádherné miesto objavovali trochu bezpečnejším spôsobom a to na horskom bicykli. Trasa je to dosť náročná, dlhá okolo 56 km, s akumulovanou našlapanou výškou okolo 1800 m. Takže nohy dostali dosť zabrať, avšak za ten pocit to stojí.

Na ceste
Výhodou takejto cyklotúry je to, že po ceste nestretávate množstvo ľudí... V podstate skoro nikoho a tak si môžete v kľude vychutnávať krásu hôr a ticho. Dokonale si oddýchnete, prečistíte si hlavu a pretriedite si myšlienky a priority. Relax duše a neskôr aj tela. Spoliehať sa môžete iba na svoje nohy a bicykel.

V lese
Túra nám trvala takmer 7 hodín a za ten čas človek aj poriadne vyhladne. Počas jazdy telo zásobujeme energetickými tyčinkami, banánmi, či sušeným ovocím, ktoré v hojnosti zapíjame vodou, či iontovými nápojmi. Avšak dobre sa najesť po náročnom dni je na nezaplatenie. Našťastie Španieli sú v tomto ozaj špecialistami a ani v našom prípade nenechali nič na náhodu.

Na ceste
Po občerstvení a miernom najedení nás ešte čakalo niekoľko posledných kilometrov, kým sme konečne po celom dni nadobro zosadli z bicyklov a nechali naše spomienky na tento úžasný deň uchované v hlavách a v našich fotoaparátoch.

Na záver ešte pripájam niekoľko fotografií.

Cestička v skalnej stene
x
Na biku
Na biku
Na výlete
Na ceste
Výhľad
report_problem Našiel si v texte chybu?
Pedro99 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Jesenné Poľskie Tatry na MTB – užiť si stúpania a vychutnať výhľady (2. časť)

Jesenné Poľskie Tatry na MTB – užiť si stúpania a vychutnať výhľady (2. časť)

Moju lásku k jazdeniu u našich severných susedov ste už určite postrehli. A keďže tam moje výjazdy smerujú čoraz častejšie, poďte sa so mnou pozrieť, čo nové som objavil.
Gravelom okolo Považského Inovca

Gravelom okolo Považského Inovca

Keď som objavil cyklotrasu okolo Inovca, rozmýšľal som nad voľbou bicykla. MTB či gravel? Nakoniec to padlo na gravel a dúfal som, že to neoľutujem. Ako to dopadlo?
Jesenné Poľskie Tatry na MTB – užiť si stúpania a vychutnať výhľady

Jesenné Poľskie Tatry na MTB – užiť si stúpania a vychutnať výhľady

Do južného Poľska chodím rád nielen na cesťáku, ale aj na MTB. Táto lokalita má čo ponúknuť, navyše takto na jeseň má pekné čaro.
keyboard_arrow_up