Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Peter Sagan sa stal tvárou, ambasádorom a podporovateľom nového cyklistického zoskupenia, ktoré ponesie jeho meno. Cycling Academy Team by Peter Sagan bude mať základňu v Izraeli a získal licenciu kontinentálneho družstva. V zoskupení budú jazdiť aj Slováci Ľuboš Malovec a Mário Daško, ktorí boli doteraz členmi Dukly Trenčín Trek.

Nové družstvo predstavili za účasti Petra Sagana v Jeruzaleme. Za projektom je dlhoročný Saganov agent Giovanni Lombardi a bývalý izraelský cyklista zoskupenia Saxo Bank Ran Margaliot. Športovým riaditeľom tímu je aj Ján Valach, ktorý doteraz šéfoval trenčianskej Dukle.

V Cycling Academy Team by Peter Sagan bude jazdiť dvanásť cyklistov, päť z nich bude z Izraela a ďalší z Česka, Slovenska a Poľska. Dlhodobým cieľom je dostať izraelského cyklistu na Tour de France. Tím by mal debutovať na januárovom podujatí Tour de San Luis v Argentíne, na organizácii ktorého sa podieľa práve Lombardi. "Pracujeme tvrdo, aby sme boli v San Luis vo veľmi dobrej forme," uviedol pre ciclismointernacional.com Margaliot. Tím už trénoval v Izraeli.


Saganova úloha je okrem ambasádorskej práce poradiť jazdcom družstva a pomôcť im pri ich rozvoji. V utorok a stredu 24-ročný Žilinčan trénoval v starom Jeruzaleme s mladými jazdcami, nechýbalo ani menšie kritérium v strede mesta. V Tel Avive družstvo predstavilo v utorok nové dresy, v Jeruzaleme sa uskutočnila v stredu tlačová beseda, na ktorej dostal Peter Sagan od svojho obdivovateľa, starostu Nira Barkata zmenšeninu mesta. Slovenský cyklista následne komunálnemu politikovi daroval podpísaný dres.

[Foto na úvode: facebook.com/PeterSagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up