Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Anketa Miss slovenskej cyklistiky pod patronátom SZC PR článok

Anketa Miss slovenskej cyklistiky pod patronátom SZC

SZC sa po prvýkrát rozhodla organizovať súťaž Miss slovenskej cyklistiky. Medzi registrovanými športovkyňami, a cyklistkami obzlášť, je mnoho pekných, šikovných a sympatických dievčat, ktoré sa popasujú o titul kráľovny krásy. Každý môže pridať hlas jednej svojej favoritke. Súťaž prebieha výlučne na internete, na stránkach Slovenského zväzu cyklistiky. Hlasovanie sa uzatvára v nedeľu 18. decembra o polnoci.
Fuentes a spol pred španielsky súd

Fuentes a spol pred španielsky súd

Španielsky lekár Eufemiano Fuentes a ďalších šesť osôb sa postaví pred súd v súvislosti s podozrením zo zosnovania dopingovej siete pre klientelu z radov cyklistov. V stredu sudca Antonio Serrano oznámil, že všetci sú obvinení z ohrozovania verejného zdravia.
Contador prišiel na pojednávanie CAS do Lausanne

Contador prišiel na pojednávanie CAS do Lausanne

Španielsky cyklista Alberto Contador pricestoval v pondelok do švajčiarskeho Lausanne, kde sa zúčastní na pojednávaní Športového arbitrážneho súdu (CAS) v jeho dopingovom prípade. CAS bude zasadať od pondelka do štvrtka, konečné rozhodnutie sa očakáva v januári 2012.
Cyklokros: Barényi triumfoval v Trenčíne aj v Trnave

Cyklokros: Barényi triumfoval v Trenčíne aj v Trnave

Milan Barényi z tímu TREK KCK Oslany sa stal víťazom nedeľňajších pretekov v rámci 12. kola Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré sa uskutočnili v Trnave. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Haring z CK Banská Bystrica, tretia priečka patrila Róbertovi Glajzovi z CK Banská Bystrica. Barényi triumfoval aj v sobotu v Trenčíne, kde sa konalo 12. kolo SP.
Contador od pondelka pred tribunálom CAS

Contador od pondelka pred tribunálom CAS

Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne bude od pondelka 21. novembra posudzovať dopingový prípad Španiela Alberta Contadora, pojednávanie by malo trvať až do 24. novembra. Pôvodne malo rozhodnutie padnúť pred tohtoročnou Tour de France, potom v auguste a napokon ho presunuli na tretiu novembrovú dekádu.
Filip Polc vyhral Holy Race v Japonsku PR článok

Filip Polc vyhral Holy Race v Japonsku

Filip Polc si prišiel po ďalšie víťazstvo na urban trati v Japonsku. Red Bull Holy Ride v Saijo City nachystal krátku 500 metrovú trať s 238 schodmi. Vyraďovacie kolá boli vo forme duelov a Filip nenašiel konkurenciu. Video a tlačová správa (po anglicky) v článku.
RFEC rozhodla o treste Mosqueru, Velits druhý na Vuelte

RFEC rozhodla o treste Mosqueru, Velits druhý na Vuelte

Španielska cyklistická federácia (RFEC) už údajne rozhodla o treste pre Ezequiela Mosqueru. Ak dištanc oficiálne potvrdí, bude sa meniť aj poradie pretekov Vuelta a Espaňa 2010 a slovenský cyklista Peter Velits sa posunie o jednu priečku vyššie na druhú pozíciu. Musquera bol vlani na podujatí Grand Tour druhý, ale počas pretekov mal pozitívny dopingový test na zakázanú látku diuretikum hydroxyetylškrob (HES).
Cyklokros: Štybar vyhral preteky Superprestige v Hamme-Zogge

Cyklokros: Štybar vyhral preteky Superprestige v Hamme-Zogge

Výsledky ďalších pretekov série Superprestige v cyklokrose v Hamme-Zogge:



Muži-elite: 1. Zdeněk Štybar (ČR) 1:04:20 h, 2. Kevin Pauwels +9 s, 3. Sven Nijs +9, 4. Niels Albert (všetci Belg.) +31, 5. Radomír Šimůnek (ČR) +33, 6. Bart Aernouts (Belg.) +33
Bike Brno 2011 - fotoreport

Bike Brno 2011 - fotoreport

Výber vyše 150 fotiek od JuBeho prinášame v článku.
Projekt TransDanube podporí ďalší rozvoj cestovného ruchu v Bratislavskom kraji PR článok

Projekt TransDanube podporí ďalší rozvoj cestovného ruchu v Bratislavskom kraji

Projekt TransDanube podporí ďalší rozvoj cestovného ruchu v Bratislavskom kraji. Podstata projektu vychádza z prioritných oblastí Dunajskej stratégie, ako je trvaloudržateľný rozvoj európskych regiónov pozdĺž toku rieky Dunaj. Vstup BSK do projektu TransDanube odsúhlasili krajskí poslanci na piatkovom rokovaní. Projekt je v rámci Programu Juhovýchodná Európa, Priorita 3 „Zlepšenie dostupnosti“.
Cyklokros: V Krupine triumf Gavendu

Cyklokros: V Krupine triumf Gavendu

Robert Gavenda z KDL Landbouwkrediet cycling team sa stal víťazom nedeľňajších 10. pretekov Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré sa konali v Krupine. Gavenda zdolal o 37 sekúnd Milana Barényiho z TREK KCK Oslany, tretiu pozíciu obsadil Martin Haring z CK Banská Bystrica.
V Česku najlepší Kulhavý

V Česku najlepší Kulhavý

Kráľom českej cyklistiky sa za rok 2011 stal Jaroslav Kulhavý, pričom ide už o jeho štvrté víťazstvo v ankete. Reprezentant v horskej cyklistike triumfoval v tohtoročnej sezóne na majstrovstvách sveta i Európy a uspel aj v celkovom hodnotení Svetového pohára. Výsledky 47. ročníka spomenutej ankety vyhlásili vo štvrtok v Brne.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up