Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Bike Brno potvrdí svoju tradíciu už 14. ročníkom PR článok

Bike Brno potvrdí svoju tradíciu už 14. ročníkom

Mezinárodní cyklistický veletrh Bike Brno obsadí svou nabídkou pavilony V, F a G1. Návštěvníky zde již od 10. do 13. listopadu čekají tisíce jízdních kol a doplňků pro cyklistiku.
Alberto Contador sa oženil

Alberto Contador sa oženil

Trojnásobný víťaz najprestížnejších cyklistických pretekov Tour de France Alberto Contador sa v sobotu oženil s Macarenou Pescadorovou vo svojom rodnom meste Pinto. Informáciu oznámil jazdcov agent. Dvadsaťosemročný Španiel zakončil sezónu 2011 neúspešným augustovým vystúpením na spomenutom podujatí, keď skončil "až" na piatom mieste.
Saganovci uzavrú sezónu oddychom a exhibíciou na Curacau

Saganovci uzavrú sezónu oddychom a exhibíciou na Curacau

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci odcestujú v pondelok v skorých ranných hodinách na ostrov Curacao, ktorý leží blízko pobrežia Venezuely a je súčasťou Holandských Antíl. Okrem oddychu čaká na Saganovcov na ostrove, ktorý je veľmi suchý, aj štart na 10. ročníku exhibičných pretekov na 73 km Amstel Curacao Race. Okrem Saganovcov by sa 5. novembra mohli na podujatí predstaviť aj Andy a Fränk Schleckovci či Mark Cavendish.
Slovensko na OH 2012 s jednou miestenkou, potvrdila UCI

Slovensko na OH 2012 s jednou miestenkou, potvrdila UCI

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v pondelok oficiálne potvrdila jednu miestenku pre Slovensko pre cyklistické preteky mužov elite na olympijských hrách 2012 v Londýne. Reprezentant spod Tatier sa môže predstaviť iba v pretekoch s hromadným štartom, nie však v časovke.
Kašečkin sa chce pokúsiť o svetový rekord v hodinovke

Kašečkin sa chce pokúsiť o svetový rekord v hodinovke

Kazach Andrej Kašečkin sa pokúsi prekonať svetový rekord v cyklistickej hodinovke. Jazdec tímu Astana sa pôvodne chcel pokúsiť o rekordný zápis 4. až 6. novembra, keď sa na novom velodrome v Astane uskutočnia preteky Svetového pohára v dráhovej cyklistike. Svoje ambície však prehodnotil a hľadá vhodný dátum v roku 2012.
Albert v Zonhovene zdolal Nijsa

Albert v Zonhovene zdolal Nijsa

Výsledky nedeľňajších pretekov série Superprestige v cyklokrose v belgickom Zonhovene:

Muži-elite: 1. Niels Albert 58:30 min, 2. Sven Nijs +28 s, 3. Kevin Pauwels (všetci Belg.) +1:02 min, 4. Zdeněk Štybar (ČR) +1:27, 5. Bart Wellens +1:38, 6. Klaas Vantornout (obaja Belg.) +1:58
Cyklokros: cez víkend triumfy Barényiho a Paprstku

Cyklokros: cez víkend triumfy Barényiho a Paprstku

V dňoch 29. a 30. 10.2011 Finančné centrum o.z. zorganizovalo dvojkolo SP v cyklokrose. Zázemie pretekov bolo umiestnené na cyklistom už dobre známom mieste na lúkach medzi obcami Udiča a Prosné.
Sastre ukončil kariéru víťazstvom

Sastre ukončil kariéru víťazstvom

Španiel Carlos Sastre sa rozlúčil s profesionálnou cyklistickou kariérou víťazstvom na kritériu v Oviede. "Pre každého to bol mimoriadny deň. Ja som si tento deň skutočne užil a môžem spokojne odísť z cyklistickej scény," povedal Sastre. Vrcholom kariéry 36-ročného rodáka z Madridu bol triumf na Tour de France 2008.
Sagan vyhral Zlatý bicykel nádejí časopisu Vélo Magazine

Sagan vyhral Zlatý bicykel nádejí časopisu Vélo Magazine

Slovenský cyklista Peter Sagan sa zaradil medzi laureátov ocenení pre najlepších pretekárov sezóny 2011, keď sa mu ušiel Vélo d'Or Espoir - Zlatý bicykel nádejí pre jazdca do 26 rokov - udeľovaný každoročne prestížnym francúzskym časopisom Vélo Magazine.
Memorial Juzeka Hutníka

Memorial Juzeka Hutníka

V nedeľu 16. októbra sa pod hradbami Ľubovnianskeho hradu konal 1.ročník Memoriálu Juzeka Hutníka tzv. cross country open. „Ide o cyklistický pretek na horských bicykloch na počesť Juzeka Hutníka, ktorý bol zanietený cyklista a horolezec. Takto sme si chceli zaspomínať a uctiť jeho pamiatku. Juzek sa dožil 49 rokov a symbolicky sa vás dnes 49 pretekárov postavilo na štart,“ znelo za hlasitého potlesku z úst štartujúceho organizátora Ferka Krafčíka. Odštartované!
Landisovi hrozí 18-mesačné väzenie

Landisovi hrozí 18-mesačné väzenie

Žalobca navrhol udeliť bývalému americkému cyklistovi Floydovi Landisovi 18-mesačný trest odňatia slobody za pokus o neoprávnený vstup do počítačového systému antidopingového laboratória v Chatenay-Malabry. Pojednávanie s piatimi obvinenými sa začalo vo štvrtok vo Francúzsku, ale Landis rovnako ako jeho bývalý tréner Arnie Baker neboli prítomní, pretože na výzvy súdu nereagovali.
10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

Video: Protivietor je inšpirujúci jav. Zakaždým, keď som sa vrátil z jazdenia na horách, bola moja myseľ plná nových dojmov. Tento krátky film obsahuje jednoduchý, ale komplexný pohľad, na horské bicyklovanie ako také. Všetky použité myšlienky ma napadli pri jazde na horskom bicykli. Čo naučil MTB teba?
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up