10 najlepších reportáží z bike akcií v roku 2014

V roku 2014 sa na Slovensku uskutočnilo množstvo zaujímavých bike akcií, pričom sme uverejnili reportáže z tých najväčších a najzaujímavejších. Ktoré reportáže sa čitateľom MTBIKER najviac páčili a mali najlepšiu čítanosť? Pozrite sa na rebríček TOP 10 a v komentároch napíšte, ktoré reportáže alebo akcie boli podľa Vás najlepšie.

1. miesto: Reportáž z blatového Kráľa Záhoria

S viac ako 3500 zobrazeniami, 110 zdieľaniami na Facebooku a 7 MTBIKER palcami hore si zabezpečila táto extra blatová reportáž prvenstvo. Bohatú fotogalériu spolu s reportážou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Blato

2. miesto: Slovakia Ring 24hod: Aké to je atakovať takmer 800 kilometrov na bicykli za jediný deň?

"Zaujímavá" resp. absolvovaná trať a dobrý nadpis spravili svoju úlohu na výbornú. Donny to pekne povedal: "Jednou vetou: Náročné - vlastne za obvyklých podmienok mi to ani rozum neberie, nespracuje, za jeden deň by to vzdialenosťou vyšlo z môjho malého mestečka menom Zvolen napríklad do karnevalom a gondolami preslávených Benátok, do severopoľského baltského prístavu Gdánsk či na peknú dovolenku trebárs do chorvátskeho Zadaru. Sčítané, podtrhnuté - zvládol som to, prekonal som sám seba, počet kilometrov sa zastavil na čísle 781, až mám pocit, že sa mi pokazil tachometer ." Celá reportáž.

Donny

3. miesto: Reportáž: Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón

Viac ako 3400 čítaní zaznamenal tento tradičný Bratislavský MTB maratón. Slnečné počasie sľubovalo suchú trať, čo však prekazila búrka v noc pred pretekmi. Blata bolo tak akurát, až na pár úsekov, kde to bolo pekne šmykľavé, ale aspoň sa neprášilo. Ja som si zvolil strednú 34 kilometrovú trať. Kto si chce pripomenúť ako bolo, alebo sa inšpirovať na sezónu 2015, si môže prečítať celú reportáž.

Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón

4. miesto: Aké bolo bajkovanie na Spiš EXTREME 333?

Aj táto reportáž zaznamenala viac ako 3400 prečítaní aj keď ide o najmenšiu akciu, z ktorej sme priniesli reportáž. Celkom pekné to vystihuje pasáž z reportáže: "Absolvovať tento 333km dlhý pretek bolo v mojom záujme už od zimných mesiacov, o čom svedčí aj registračné číslo jeden. Keďže som od januára najazdil vyše 6000 km, cítil som sa na tento pretek fyzicky pripravený. Avšak nie je kilometer ako kilometer. Cestou vlakom do Spišskej Novej Vsi som sa spoznal s ďalšími dvoma pretekármi, ktorí sú v teréne podstatne viac doma, než ja. Registrovaných bolo 79 cyklistov, no na štart sa postavilo len niečo vyše 60."

Zahrievanie sa pri ohníčku... alebo "keď už ponožky na ušiach nepomáhajú" - celá reportáž.

Pri ohni

5. miesto: ŠKODA STUPAVA TROPHY

V Stupave som si odmakal trať 42km a úplne som si to užil. Celkový počet prihlásených účastníkov sa zastavil na úctyhodných 1489 zo 16 krajín. Počet zaregistrovaných účastníkov, ktorý si v Stupave zamakali bol 1425! Je o 319 účastníkov viac ako v roku 2013. Sú to veľmi vysoké čísla a prajem organizátorom, aby budúci rok čísla opäť prekonali a poskytli aspoň rovnaký super servis a trať ako som mal možnosť teraz absolvovať. Celá reportáž.

Bajkerka
Nasledujúce reportáže sú už bez presného určenia poradia, pretože v aktivite alebo dosiahnutej čítanosti sú na tom veľmi podobne.

Reportáž: ŠKODA DAVORIN Slovak Paradise 2014 - samozrejme na vode

Imroman na úvod reportáže napísal: "Kto by si nechcel pobikovať v raji....Teda mám na mysli Slovenský raj. Navyše pre mňa sa jedná o lokalitu, kde som nikdy predtým nebol a tak bolo o programe na sobotu rozhodnuté. A „trochu“ blata k tomu predsa nemôže nikomu uškodiť ." Podľa fotografie z trate to však s tým blatom až také jednoduché nebolo - celá reportáž.

Zničený Imroman

Reportáž: AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské Skaly s takmer 1000 štartujúcimi

Celkom stručne a presne vystihol maratón náš redaktor iceman: "Krásna príroda a výborné trasy v Súľovských skalách, ideálne počasie a partia nadšencov so skúsenosťami a chuťou zorganizovať maratón. To sú základné ingrediencie podarenej akcie, ktorou určite tohtoročný AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské Skaly bol. Kvalitu tohto maratónu podčiarkuje každoročne aj vysoká účasť bajkerov nielen zo Slovenska ale aj okolitých štátov." Celá reportáž.

Súľov

Reportáž: Svätojurský MTB maratón

Imroman: "Ak nerátam zimný maratón tak práve Svätý Jur je už tradičným úvodom do maratónskej sezóny. Rýchla a relatívne nenáročná trať je svojou dĺžkou tak akurát na začiatok - ani krátka, ani dlhá. Dobrým zvykom je aj pekné počasie, a tak tých 200 km zo Žiliny opäť rád obetujem..." Celá reportáž.

Na trati

Reportáž: ŠKODA FC maratón Maríkovskou dolinou

Singel alebo ak chcete aj trail. V súčasnosti magické slová, ktorými sa snažia mnohí prilákať ľudí na svoje podujatie. Že to nie sú len slová opäť ukázali usporiadatelia ŠKODA FC maratónu, ktorý sa konal tradične v Dolnej Maríkovej neďaleko od Púchova. Celá reportáž.

Na trati

Reportáž: Kráľovský MTB maratón

Náročné traily, Spišský hrad a pekné počasie. To sú už pomaly tradičné atribúty Kráľovského maratónu ktorý písal svoj 7. ročník. Nenápadná obec Granč-Petrovce tak opäť po roku zažíva najväčší príval rôznych skupín bikerov, od tradičných maratóncov až po enduro nadšencov. Celá reportáž.

Pri hrade

Bonus: 1. Zimný (?) MTB maratón

Aj keď reportáž ako jediná nezaznamenala viac ako 3000 čítaní, svoje miesto v tomto zozname jej právom patrí. V čase zostavovania rebríčku jej chýbalo iba 20 čítaní.

Asi mi dáte za pravdu že v poslednom čase je zima trošku čudná. Každý teda predpokladal, že sa namiesto snehu bude moriť v blate. Ani to ale neodradilo slušný počet bikerov, aby si aj v tomto ročnom období zmerali sily. Ako nakoniec vyzeral v poradí 6. ročník tohto netradičného podujatia? Prečítajte si celú reportáž.

Zima
Napíšte do komentára, ktoré reportáže alebo akcie boli podľa Vás najlepšie.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: Raslavický pedál 2022 alebo zablatiť sa na konci sezóny

Reportáž: Raslavický pedál 2022 alebo zablatiť sa na konci sezóny

V nedeľu 11. septembra sa v obci Raslavice neďaleko Prešova konal štvrtý ročník tohto MTB maratónu a keďže som doteraz absolvoval všetky ročníky, rozhodol som sa, že nesmiem chýbať ani teraz.
Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Pamätám si, ako Michal (organizátor) minulý rok ohlasoval dátum jubilejného 10. ročníka. 2. september je tu a ja sa chystám opäť do Snežnice na preteky.
keyboard_arrow_up