10 najčítanejších redakčných testov v roku 2014

V roku 2014 sme testovali horské biky, ale aj rôzne príslušenstvo a v tomto roku budeme v redakčných testoch opäť pokračovať. Nesnažíme sa o "vedecké testovanie", ale hlavým cieľom je priniesť pohľad skúseného bikera a vypichnúť hlavné veci, ktoré stoja za pozornosť spolu s fotogalériou.

1. miesto: Bike Canyon Nerve AL 9.0

Canyon Nerve AL 9.0
Test prečítaný: 7 544x

Do sezóny 2014 sa táto už takmer legenda dočkala kompletného redesignu a nejde iba o zmenu farieb. Nemeckí inžinieri to vzali pekne od základu – prvým a najviditeľnejším rozdielom je kompletne prepracovaný systém pruženia s Anti – squat kinematikou. Pri bližšom a detailnejšom pohľade vám určite neunikne ďalšia zmena, v podobe zväčšeného priemeru kolies na dnes už štandardný 27,5“ rozmer. Celý test.

2. miesto: Bike Grand Canyon AL 6.9

Grand Canyon AL 6.9
Test prečítaný: 6 746x

"Ktorý bajk?" to je otázka ktorú riešil skoro každý biker pred tým, ako kupoval svoj stroj. Druhá otázka je cena. Každý má svoje hranice a veľmi často je tou hranicou trojciferné číslo. V tomto článku predstavíme bicykel, ktorý cenou 999 eur uzatvára "trojciferné bicykle". Je to Grand Canyon AL 6.9 - prekvapivo dobrý stroj vo svojej cenovej kategórii. Celý test.

3. miesto: GHOST AMR 6559 - Parádny bike na zábavu

GHOST AMR 6559
Test prečítaný: 5 751x

Bike zvládol aj strmé výšlapy v sedle aj stoji bez podklzovania. Pri dlhších výjazdoch by som možno riešil celkovú váhu biku. Ak hladáte na biku zábavu a používate ho ako svoj ventil po práci je tento bike maximálne vhodný a užijete si s ním veľa zábavy. Keď budem starší a prejde ma nahánať sa po pretekoch, isto by som rád skončil u takejto all moutain kategórie . Celý test.

4. miesto: Felt Virtue Nine 3

Felt Virtue Nine 3
Test prečítaný: 5 378x

Zabudnite na 20 kilometrové výjazdy okolo vašej bytovky s rapkáčom z jogurtového téglika v špicoch! Tento Feltík potrebuje dospelácke hory a priam kričí po celodenných expedičných výjazdoch. V dobách, o ktorých naše staré mamy nechyrovali, keď kamenisté pasáže v Malých Karpatoch boli zrovnané zbíjačkami a mostíky potiahnuté protišmykovou sieťovinou, je škoda drať plášte na vyjazdených lesných diaľniciach. Tento bajk patrí do divočiny. Celý test.

5. miesto: Ghost AMR Riot Lector 5 s pekným dizajnom aj výbavou

Ghost AMR Riot Lector 5
Test prečítaný: 4 547x

Podľa hesla výrobcu „Jeden bajk. Všetky kopce.“ ide o univerzála, s ktorým zvládnete celodenné výjazdy po horách a užijete si s ním aj kopec zábavy v technických zjazdoch a hravých silgletrackoch. Výnimočnosť tejto novinky potvrdzuje množstvo cien, ktoré tento bajk získal po celom svete. Celý test.

6. miesto: Fatbike Duratec Snowdoor - bike pre pôžitkárov a dobrodruhov

Fatbike Duratec Snowdoor
Test prečítaný: 4 143x

Pod zadok sa nám dostal po dobu siedmych dní bike skonštruovaný do extrémnych podmienok s mrazivým názvom Duratec Snowdoor. Ako názov sám napovedá jeho DNA bola špeciálne upravená a vyladená, aby si poradila s podkladom, pri ktorom bežné biky znervóznejú a necítia sa takpovediac úplne vo svojej koži. Nakoľko Perinbaba si v tomto ročnom období zatiaľ užíva prázdniny niekde v teple, bike bol podrobený testom v prechodných podmienkach v Malých Karpatoch. Celý test.

7. miesto: Test kamery Liquid Image Ego Full HD

Liquid Image Ego Full HD
Test prečítaný: 4 126x

V oblasti malých športových kamier, ktoré ponúkajú skvelý pomer cena/výkon konkurencia veru obrovská nie je. O to viac nás teší, že sa nám do rúk na test dostal v skutku zaujímavý kúsok v podobe kamery Liquid Image Ego Full HD za 129,- EUR. Zaujme najmä skvelou cenou, no po výkonnostnej stránke sa nemá taktiež začo hanbiť. Celý test.

8. miesto: Rock Machine Blizzard 90 – Parádne enduro za dobrú cenu na 27.5“ kolesách

Rock Machine Blizzard 90
Test prečítaný: 4 100x

Novinka pre sezónu 2015. Rock Machine som pred približne desiatimi rokmi pri mojich začiatkoch aktívnej horskej cyklistiky vnímal dosť intenzívne, kamarátovi, ktorý si kúpil jeden z vtedajších modelov som ticho závidel. Po rokoch musím priznať, že RM takmer úplne zmizol z môjho zorného poľa až do minulého mesiaca, kedy sa mi na test dostala enduro novinka v podobe modelu Blizzard 90 na 27.5“ kolesách. Celý test.

9. miesto: Ghost Cagua 6550 - čistokrvné enduro

Ghost Cagua 6550 - čistokrvné enduro
Test prečítaný: 3 987x

Enduro od Ghostu v podobe Caguy 6550 nesklamalo. 27,5“-ky ma v presvedčili o svojich výhodách, vzhľadom na moju vyššiu výšku 188cm by som povedal, že sme si s bikom doslova sadli. Pri zjazdoch po singloch sa bike správa na výbornú a je cítiť, že všetko je nastavené na maximálny zážitok z jazdy. Jedinou vecou, ktorú by som na biku zmenil je sedlo, inak všetko pracuje ako má a je to cítiť ako pri šliapaní do kopca, tak aj pri zjazdoch. Celý test.

10. miesto: SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne

SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne
Test prečítaný: 3 606x (Tento test podľa čítanosti patrí na horšie miesto, ale pre zaujímavosť témy som ho presunul vyššie na uvedené 10. miesto.)

„Kde som?“ „Kde mám teraz ísť?“ toto sa pýtam sám seba pomerne často, keď jazdím bicyklom po horách a objavujem nové zvážnice a miesta s krásnymi výhľadmi. Možno sa to časom zmení a vždy budem vedieť kde som. Dostal som možnosť vyskúšať platenú verziu máp – SmartMaps: GPS&Naviogation. Celý test.

Ktoré testy sa vám pozdávali najviac a aké biky alebo veci by ste privítali v našich testoch?
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Bulls E-Stream Evo AM 4 – nerieš zovňajšok, dbaj na charakter

Test: Bulls E-Stream Evo AM 4 – nerieš zovňajšok, dbaj na charakter

Keď ide o elektrobicykel, ktorý má výborné jazdné vlastnosti, neriešite toľko detaily. S batériou o kapacite takmer 1000 Wh totiž najmä celé dni jazdíte.
Test: Rock Machine Gravelride INT e700 Di2 - pre koho je vlastne určený?

Test: Rock Machine Gravelride INT e700 Di2 - pre koho je vlastne určený?

Z času na čas mi pod ruku príde bicykel, ktorému ťažko priradiť cieľovú skupinu. Gravelride nebol výnimkou – našiel napokon svoje zaradenie?
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up