Zdroj: facebook.com/letour

UCI mení rebríčky, Sagan bude brať body aj za zelené tričko a vyhlási sa opäť najlepší jazdec

Cyklistika bude opäť určovať svojho najlepšieho jazdca, končí sa obdobie viacerých rebríčkov, všetky body sa budú započítavať do jedného svetového. UCI vypočula žiadosti fanúšikov i jazdcov a do svetového rebríčka už NEbude počítať iba body z pretekov WorldTour.

Najlepším cyklistom roka bude ten, kto ho zakončí na prvom mieste renkingu a získa najviac bodov na pretekoch Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

Rebríček ako v tenise

Rovnako ako v tenise sa budú cyklistom počítať body z pretekov za posledných 52 týždňov. Na konci roka sa nevynulujú, ale vymaže sa iba príslušné obdobie z predchádzajúcej sezóny. Rebríček budú aktualizovať týždenne, vždy v pondelok o 17.00 h.

Kategórie podujatí


Podujatia sú naďalej rozdelené do viacerých kategórií, podľa ktorých sa prideľujú aj body. Víťaz pretekov Grand Tour (Tour de France, Giro d´Italia, Vuelta a Espaňa) dostane 1000 do rebríčka, za triumf na podujatiach WorldTour je to 500, v kategórii HC 200, v prvej kategórii 125, v druhej kategórii a na kontinentálnych šampionátoch po 40, na národných majstrovstvách 30. Po novom získajú body do svetového rebríčka aj najlepší pretekári v súťažiach vrchárov a bodovacej na Grand Tour, za triumf je 120 bodov. Bodovo polepšiť by si mohol aj Peter Sagan v prípade ďalšieho úspechu v boji o zelené tričko na Tour de France. Víťazstvá v etapách na Grand Tour sú hodnotené 120 bodmi.

Nové bodovanie

Novinkou sú aj body do rebríčka z majstrovstiev sveta a olympijských hier, ich víťaz dostane za cestné preteky 600 a za časovku 350 bodov.

V hodnotení krajín sa budú brať do úvahy výsledky ôsmich najlepších cyklistov. Z praktických dôvodov bude UCI využívať v roku 2015 ešte aj staré rebríčky, keď sa bojovalo o body nielen do svetového, ale aj do kontinentálnych. Informácie zverejnili weby UCI a cyclingquotes.com

[Foto na úvode: facebook.com/letour]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí náš Peter Sagan už do "starého železa"? V akom veku skončili profesionálnu kariéru podobní jazdci v minulosti?
Nové pravidlá UCI - koniec zjazdovania na Sagana

Nové pravidlá UCI - koniec zjazdovania na Sagana

Viete o pravidlách, za ktoré môžu jazdca vyhodiť z pretekov? Aké nové pokuty pribudli profíkom? Aké sú dôvody UCI na tieto kroky?
keyboard_arrow_up