Zdroj: Michael Valgren - víťaz bieleho dresu. Zdroj: facebook.com/tinkoffsport

Brit Mark Cavendish sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Okolo Dubaja, ktoré vyvrcholili sobotňajšou záverečnou etapou s dĺžkou 128 km a cieľom pod najvyššou budovou na svet Burj Khalifa. Jazdec tímu Etixx - Quick-Step bol pred sobotou na 2. mieste so štvorsekundovou stratou na Johna Degenkolba, vďaka triumfu v 4. etape získal aj desaťsekundový bonus a posunul sa pred nemeckého jazdca. Cavendish v závere etapy vyťažil z výbornej práce tímových kolegov.

Michael Kolář hodnotí svoje výkony: "Preteky pre mňa nedopadli podľa očakávaní, ale aspoň som už zdravý. Mám v sebe stále antibiotiká, ale všetko je pod kontrolou lekárov. Teraz mám mesiac na to, aby som sa dal dokopy a pripravil na ďalšie preteky v Malajzii."

http://WWwMzdPEKHlhLw7NWJqkHc4uIZphavDzA2JPzUDsBZziNae2S6owH8xPmX8G7zzgKEOPUoYHvGz1TBCxMkd3kwNVbU0gKHkx+iZILf77IofhrY1nYFnB/lQPb79drWOyJVa/DAvg9B/rLB4cC+Nqgdz/TvBbBnr6GBReqn/nRmDgaQEej7WhonozjF+Y2I/fZou/qAAAAAElFTkSuQmCC); display:block; height:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;">

SPEED! Michael Kolar tucks into an aero position at stage 3 of #DubaiTour @iamspecialized #Roval #tinkoffsaxo #cycling #bike #aero

A photo posted by Tinkoff Saxo (@tinkoffsaxo) on



"Musím oceniť aktivitu celého družstva. Boli sme jediným tímom, ktorý počas celých pretekov pracoval. V piatok som bol trocha frustrovaný, že som prišiel o dres. Mrzelo ma aj to, že iné tímy nemali záujem pretekať," priznal po skončení pretekov v televíznom rozhovore Cavendish.

Michael Kolář finišoval v sobotu na 17. mieste a celkovo skončil 76. Juraja Sagana klasifikovali vo výsledkovej listine štvoretapového podujatia na 88. priečke.

Trať Okolo Dubaja 2015



Výsledky - cyklistické preteky Okolo Dubaja

4. etapa (Dubai International Marine Club - Burj Khalifa, 128 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Etixx - Quick-Step 2:37:15 h, 2. Elia Viviani (Tal.) Sky, 3. Juan Jose Lobato (Šp.) Movistar, 4. Ben Swift (V. Brit.) Sky, 5. Andrea Guardini (Tal.) Astana, 6. Daniele Ratto (Tal.) UnitedHealthcare, ... 17. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo všetci čas ako víťaz, 98. Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +1:04 min

Konečné poradie: 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Etixx - Quick-Step 15:22:38 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Alpecin +6 s, 3. Juan José Lobato (Šp.) Movistar +10, 4. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +12, 5. Marco Canola (Tal.) UnitedHealthcare +14, 6. Alessandro Bazzana (Tal.) UnitedHealthcare +17, ... 76. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo +8:52 min, 88. Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:58

[Foto na úvode: Michael Valgren - víťaz bieleho dresu. Zdroj: facebook.com/tinkoffsport]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Previezť sa krajinou ovocných sadov, kopcov a osamelých domcov? Navštívte okolie Myjavy. Ak by som mal z celého Slovenska vybrať jeden región ako stvorený pre jarnú klasiku, voľba by bola jasná.
Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
keyboard_arrow_up