Sagan aj v druhej etape Okolo Kataru finišoval štvrtý

Peter Sagan bojoval v závere o etapový úspech v konkurencii ďalších štrnástich jazdcov. Etapu z Al Wakry do Al Khor Corniche, ktorá merala 194,5 km, vyhral v šprintérskej koncovke Nór Alexander Kristoff pred Talianom Andreom Guardinim a Gregom van Avermaetom z Belgicka. Sagan nezvolil v koncovke výhodnejšiu stranu, súperi ho zavreli a musel sa predierať pomedzi nich. Celkovo patrí 25-ročnému Žilinčanovi 7. priečka s odstupom 10 sekúnd na Kristoffa.

Pelotón prišiel do cieľa s odstupom 15 sekúnd. Bratia Peter a Martin Velitsovci zaostali za víťazom v pondelok o 9:18 min a celkovo sú na prelome deviatej a desiatej desiatky.

Posledný kilometer


Posledný kilometer začína v čase 5:30

Cyklisti museli vyrovnať s náročnými podmienkami. "Zažili sme pieskovú búrku, pre mňa osobne bola prvá. Celkom to však išlo," popísal netradičnú situáciu Peter Sagan.

"Čakal sa náročný deň a očakávania sa naplnili. Veľká časť etapy sa išlo s vetrom i bočným vetrom. Pre všetkých to bolo náročné, lebo sa nedalo schovať za iných. Vietor sa dosť točil. Od štartu sa pelotón trhal, do cieľa sme prišli menšia skupina. Myslím si, že to bol dobrý deň pre mňa i celý tím Tinkoff-Saxo. Už sa teším na utorňajšiu časovku, ktorá bude veľmi dôležitá," uviedol prostredníctvom mediálneho manažéra Jozefa Korbela Peter Sagan.

Sagan mal ešte v nedeľu nepríjemný pád, do ktorého sa zapojil aj Tom Boonen. Obaja pokračujú v pretekoch. "Po páde som hádam v pohode, ešte sa musím doliečiť. Bude to dobré. Dôležité je, že sa mi nič vážnejšie nestalo," doplnil Peter Sagan.


Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kataru

2. etapa (Al Wakra - Al Khor Corniche, 194 km): 1. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 3:49:51 h, 2. Andrea Guardini (Tal.) Astana, 3. Greg van Avermaet (Belg.) BMC, 4. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 5. Tom Boonen (Belg.) Etixx - Quick-Step, 6. Heinrich Haussler (Aus.) IAM Cycling všetci čas ako víťaz, ... 91. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step, 92. Peter Velits (SR) BMC obaja +9:18 min


Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Poradie po 2. etape: 1. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 7:39:31 h, 2. Tom Boonen (Belg.) Etixx - Quick-Step +1 s, 3. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +3, 4. Andrea Guardini (Tal.) Astana +4, 5. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - Quick-Step +8, 6. Marcus Burghardt (Nem.) BMC +9, 7. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +10, ... 88. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step, 92. Peter Velits (SR) BMC obaja +10:01 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up