Okolo Kataru: Sagan sa drží v TOP 10 a nezastavil ho ani pád, piesočná búrka, obviazaná ruka, noha a ani dnešná časovka

Okolo Kataru: Sagan sa drží v TOP 10 a nezastavil ho ani pád, piesočná búrka, obviazaná ruka, noha a ani dnešná časovka

Peter Sagan sa aj po utorňajšej časovke na 10 km drží v najlepšej desiatke pretekov Okolo Kataru. V jazde proti chronometru v Lusaile dosiahol úradujúci majster SR čas 14:49 min, ktorý stačil na 30. miesto. Za víťazným Nikim Terpstrom zaostal o 46 sekúnd. Z bratov Velitsovcov vyšla krátka časovka lepšie Martinovi, ktorý skončil na 42. mieste. Peter sa zaradil na 85. priečku.

Oboch v celkovom poradí delí desať postov, Martin je 84. Terpstra sa stal novým vedúcim mužom pretekov Okolo Kataru. V časovke si poradil s výbornými jazdcami tejto disciplíny Fabianom Cancellarom a Bradleym Wigginsom.

Okolo Kataru: Časovka Petra Sagana


"Myslím si, že Peter mal v časovke jednotlivcov dobrý čas. Nebol síce na špici, ale po zrážke musíme byť opatrní. Prebojoval sa cez prvé etapy a myslím si, že jazdí s veľkou motiváciou. Ak sa pozriete na celkové poradie, je medzi najlepšími jazdcami, ktorí mieria na jarné klasiky," vyjadril sa športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Tristan Hofman.

Následky pádu v 1. etape


Peter Sagan na 2. etape. Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Piesočná búrka v 2. etape

Piesok
Zdroj: facebook.com/tinkoffsport
"Zažili sme pieskovú búrku, pre mňa osobne bola prvá. Celkom to však išlo," popísal netradičnú situáciu Peter Sagan.

Sagan je v hodnotení bojov o biely dres najlepšieho mladého jazdca na 2. mieste za Britom Lukom Roweom. V bodovacej súťaži je siedmy. Na Okolo Kataru sa idú ešte tri etapy, v stredu čaká na pelotón 165 km z Al Thakhiry do Mesaiedu.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kataru


3. etapa (Lusail - Lusail, časovka na 10 km)

1. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - Quick-Step 14:03 min, 2. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory +8 s, 3. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky +9, 4. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo +9, 5. Ian Stannard (V. Brit.) Sky +10, 6. Matthias Brändle (Rak.) IAM Cycling, ... 30. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +46, 42. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +55, 85. Peter Velits (SR) BMC +1:24

Poradie po 3. etape

1. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - Quick-Step 7:53:42 h, 2. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo +11 s, 3. Ian Stannard (V. Brit.) Sky +12, 4. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +19, 5. Luke Rowe (V. Brit.) Sky +33, 6. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +36, ... 10. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +48, 84. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +10:48 min, 94. Peter Velits (SR) BMC +11:17
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up