Okolo Ománu: Saganove momenty

Aj keď Sagan nevyhral ani jednu z etáp, zaznamenal viacero výborných umiestnení a pokračuje v príprave na klasiky. Pozrite sa na fotomomentky z jeho vystúpenia v Ománe a vyjadrenie športového riaditeľa Tinkoff-Saxo na Petrove výsledky.



Zrušená etapa

Najskôr organizátori pre vysokú teplotu 41°C a silný vietor pozmenili pôvodnú trať. Neskôr už počas priebehu etapy pelotón úplne zastavili a etapu zrušili.



Saganova parádička z roku 2014 - 4. etapa


Vtedy aj vyhral etapu...


Najlepšie začína od času 2:20 a potom nasleduje už dojazd do cieľa.

Športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Sean o Saganových výkonoch na Okolo Ománu 2015

"V minulosti sa v tejto etape rozhodovalo v súboji šprintérov. Dnes to však bolo náročnejšie, keďže k úniku prišlo príliš skoro a tímy začali pracovať neskoro. V šprinte ukázal Sagan svoju rýchlosť, ale pre nás to bolo nešťastné, keďže sa bojovalo len o 5. miesto. Radšej by sme odchádzali z Ománu s etapovým prvenstvom, ale čakajú na nás vážnejšie a väčšie preteky. Sagan bol vpredu vo viacerých etapách, dnes priviedol pelotón. Vieme, že sme na dobrej ceste v jeho príprave na klasiky," uviedol v tlačovej správe tímu športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Sean Yates.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu

6. etapa (Oman Air - Muttrah Promenade 133 km)

1. Matthias Brändle (Rak.) IAM Cycling 3:02:31 h, 2. Iljo Keisse (Belg.) Etixx - Quick-Step +4 s, 3. Jef van Meirhaeghe (Belg.) Topsport Vlaanderen +13, 4. Danny Pate (USA) Sky +16, 5. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 6. Ramon Sinkeldam (Hol.) Giant-Alpecin, ... 48. Peter Velits (SR) BMC všetci +1:16 min

Konečné poradie po 6. etape

1. Rafael Valls Ferri (Šp.) Lampre 21:09:31 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +9 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +19, 4. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +32, 5. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN-Qhubeka +1:04 min, 6. Louis Meintjes (JAR) MTN-Qhubeka +1:08, ... 51. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:29 min, 56. Peter Velits (SR) BMC +10:51
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up